Garanti Bankası, Sürdürülebilirlik Raporlamasında A Notu Aldı - Son Dakika
Güncel

Garanti Bankası, Sürdürülebilirlik Raporlamasında A Notu Aldı

Garanti Bankası, Sürdürülebilirlik Raporlamasında A Notu Aldı

(Global Reporting Initiative - GRI) tarafından A notuna layık görülen ilk Türk Bankası oldu.

09.04.2013 11:35

Garanti Bankası, Küresel Raporlama İnisiyatifi

(Global Reporting Initiative - GRI) tarafından A notuna layık görülen ilk Türk Bankası oldu.

Garanti Bankası açıklamasına göre, Garanti Bankası, sürdürülebilirlik performansını tüm yönleri ve şeffaflığıyla ele alan sürdürülebilirlik raporuyla, Küresel Raporlama İnisiyatifi (Global Reporting Initiative - GRI) tarafından A notuna layık görülen ilk Türk Bankası oldu.

Bankanın, Ocak 2011'den itibaren 18 aylık dönemde, çevresel ve sosyal faktörler ile kurumsal yönetim ilkelerini iş süreçlerine nasıl entegre ettiğini açıklayan rapor, nisan ayında kamuoyuna sunulacak.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Garanti Bankası olarak, sürdürülebilirlik alanında yıllardır birçok adım attıklarını ve son dönemde konuyu çok daha sistematik bir yaklaşımla ele alarak, çevresel ve sosyal alanı kapsayan yeni politikalar, iş süreçleri geliştirdiklerini kaydetti.

Yoğun çalışmaları sonucunda oluşturdukları ilk kapsamlı sürdürülebilirlik raporunun, Küresel Raporlama İnisiyatifi tarafından A seviyesine layık görüldüğünü ifade eden Özen, bu gelişmenin sürdürülebilirlik konusunda Garanti Bankası'nın istenilen şeffaflık düzeyine ulaştığını ve tüm faaliyetlerinin hesabını rahatlıkla verebileceğini gösterdiğini belirtti.

Özen, "Nisan ayında kamuoyu ile paylaşacağımız raporla, gayretlerimizin sonucunda geldiğimiz noktayı paydaşlarımıza aktarabileceğiz. Önümüzdeki dönemde de, aynı hassasiyetle, gelecek kuşakların ihtiyacını gözeten kararlar alarak, sürdürülebilir bir gelecek için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" değerlendirmelerde bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Garanti Bankası, Sürdürülebilirlik Raporlamasında A Notu Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement