Gazeteciler Her Yerde Şanssız! - Son Dakika
Güncel

Gazeteciler Her Yerde Şanssız!

Gazeteciler Her Yerde Şanssız!

Şanlıurfa'da gazetecilere yönelik yapılan TOKİ konutlarında zemin ve Maşuk bölgeleri sahada çalışan gazetecilere çıktı.

19.09.2014 11:39

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Şanlıurfa'daki gazeteciler için yapılan konutların teslimi için kuralar çekildi.

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde yapımı devam eden basın sitesi konutlarında gazetecilerin dairelerinin kat ve numaraları noter huzurunda yapılan çekilişle belli oldu. Urfa City AVM'de düzenlenen çekiliş törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, GAP Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Kapaklı ve çok sayıda talihli katıldı. Şanlıurfa 2. Noter huzurunda yapılan çekilişte 240 kişinin başvuru yaptığı konutlardan 229 dairenin sahipleri belli oldu. Geriye kalan 11 kişinin ise Maşuk bölgesinde yapılacak olan yeni konutlar için ev hayalleri ertelendi. Karaköprü'deki yeni evlerine kavuşanlar sevinirken, basın sektöründe aktif olarak çalışanlara ya zemin katlar çıktı ya da isimleri Maşuk bölgesinde yapılacak olan konutlara denk geldi. İshak Polat, Mustafa Musri, İbrahim Acıkaya ve Yusuf Sabri Dişli gibi gazetecilere Karaköprü'deki konutlarda zemin kat düşerken, İbrahim Gaffar, Mutlu Güneş, Fethi Altun, Mithat Nebi Şengöz gibi isimlere Maşuk bölgesinde yapılacak olan konutlar çıktı.

TOKİ AKABE'DEN URFA'YA GELEMEMİŞTİ

TOKİ'nin daha önce Akabe'den aşağıya inip Urfa'ya yatırım yapmadığını belirten Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat böyle bir projenin Urfa'da ilk olduğunu söyledi. Polat, "TOKİ 10 yıldır Yeşildirek'te hiçbir şey yapamadı. TOKİ sanayiye götürüldü vatandaşlar sokağa döküldü. Vatandaşlar polisle çatıştı. Kavgaların, çatışmaların, büyük olayların yaşandığını gördük. Dediğim gibi TOKİ 10 yıldır Akabe'den Urfa'ya gelememişti. Bugün burada bir başarıyı paylaşırken sadece gazeteciler adına değil Urfa adına da mutlu bir gün. TOKİ basın sitesiyle birlikte ilk defa Urfa'ya geldi. Urfa'ya gelişi kolay olmadı. Üç cemiyet birlikte bir basın sitesi yapalım dedik. 210 ön talep topladık TOKİ'ye gönderdik. TOKİ projemizi yaptı, gerçekleştirdi, 'Ziraat Bankası'na gidin kesin başvurunuzu yapın' dedi. Yalvarmamıza rağmen, ısrarımıza rağmen, zorlamamıza rağmen 70 arkadaşımız başvurdu. Başvuru için ikinci defa süre verildi. 6-7 aylık bir süre verildi. Bu süre içinde yine kimse başvurmadı. 'TOKİ bizi kazıklıyor, pahalı, Antep'e fiyatlar şudur, Diyarbakır'da budur' diye birçok arkadaşımızın aklı çelindi. Bu süre içeresinde bizim 550 konutluk bir alanımız vardı. Arkadaşlarımızın bu tereddüttü, TOKİ'ye olan bu güvensizlik bizim iki yılımızı aldı, arsamızı aldı. Projemiz iptal edilme noktasındaydı" diye konuştu. Polat ayrıca dönemin valisi, şimdiki Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve diğer emeği geçenlere çok teşekkür ettiğini söyledi.

'EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUM'

Urfa'daki gazetecilere Urfa'nın en güzide yerinde bir basın sitesi yapmanın hayalini hep kurduğunu belirten GAP Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Kapaklı ise bugüne kadar projeyle ilgili hiç konuşmadığını kaydetti. Kapaklı, "Ben bugüne kadar medyaya hiç konuşmadım. Temel atılırken emeği hiç olmayanlar basın toplantısı düzenlediler ama ben bugünü minnetle anacağım. Bugün 240 meslektaşımızı konut sahibi yapmakla emeği geçenleri şükranla anıp, teşekkür etmek istiyorum" dedi.

GÜVENÇ: HERKESİ EV SAHİBİ YAPMAMIZ LAZIM

Çekiliş töreninde konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de emeği geçenlere teşekkür etti. Güvenç, "Ortak akıl olursa, birlik beraberlik olursa çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Bu imkan, bu olanak, bu güzellik çok şükür var. Bu gün 240 gazeteci meslektaş ev sahibi oluyor. Bundan daha güzel bir şey yok. Emin olun meslek hayatımın en güzel günlerinden birisi. Çünkü emek sahibi insanların şehrin en güzel yerinde belediyenin desteğiyle konut sahibi olmalarını yaşıyoruz. Anayasada Türkiye Cumhuriyeti'miz bir sosyal devlettir. Devletin de, belediyenin de sosyal anlayışı öncelikli hedefimizdir. Her zaman söylüyorum. Herkesi ev sahibi yapmamız lazım. Bugün bunun bir örneğini yaşıyoruz. Onun için emeği geçenler, bir taş koyan, bir tuğla koyan, rehberlik yapan herkese teşekkür ediyorum" diye ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından kura çelişi yapıldı. İlk talihli Nihat Çiçek oldu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement