Gazetecileri Vuranlar Aranıyor - Son Dakika
Güncel

Gazetecileri Vuranlar Aranıyor

Gazetecileri Vuranlar Aranıyor

İzmir'in Alsancak Semti'nde, haberden dönen muhabirler Yunus Emre Çınar ve Aydın Çetinkaya'yı, karıştıkları maddi hasarlı trafik kazası sonrasında tartaklayıp tabancayla yaralayan 5 şüpheli aranıyor.

19.01.2012 15:56

İzmir'in Alsancak Semti'nde, haberden dönen muhabirler Yunus Emre Çınar ve Aydın Çetinkaya'yı, karıştıkları maddi hasarlı trafik kazası sonrasında tartaklayıp tabancayla yaralayan 5 şüpheli aranıyor. Saldırı sonrasında açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, olayı kınadı, yetkilileri göreve çağırdı.

Bugün saat 01.00 sıralarında, Montrö Meydanı'nda meslektaşlarıyla haberden dönen Habertürk Gazetesi magazin muhabiri Yunus Emre Çınar yönetimindeki 35 AV 1491 plakalı otomobil ile A.A. yönetimindeki 45 KD 340 plakalı cip çarpıştı. Kaza sonrasında cipten inen 2 kişi, otomobilde bulunan Yunus Emre Çınar, Yenigün Gazetesi magazin muhabiri Aydın Çetinkaya ve Diva Dergisi muhabiri Barışcan Şahintaş'la tartıştıkları sırada arkadaşlarından telefonla yardım istedi. Kısa süre sonra kaza yapan araçların yanına gelen 4 kişi, sopa ve coplarla saldırdıkları muhabirler Çınar, Çetinkaya ve Şahintaş'ı tartakladı. Bu sırada kaza yerine gelen trafik ekiplerine aldırmayan saldırganlardan biri, tabancayla Çınar ve Çetinkaya'yı bacaklarından vurup yaraladı.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Olayın ardından geçen yıl Adliye önünde silahlı saldırıya karıştığı da ortaya çıkan cip sürücüsü A.A. gözaltına alındı. A.A.'nın ifadesinde kimseden yardım istemediğini söylediği öğrenildi.

Bu arada saldırının ardından kaldırıldıkları hastanede tedavi olduktan sonra taburcu edilen muhabirler Yunus Emre Çınar ve Aydın Çetinkaya, Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Burada ifade veren muhabirlerin sabıkalıların resimlerinden yaptıkları teşhisler sonrasında olaya karışan diğer 5 şüphelinin de kimliği tespit edildi. Polisin 5 şüpheliyi yakalamak için soruşturmasının devam ettiği bildirildi.

SERTEL'DEN TEPKİ

Saldırı sonrasında açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, yetkilileri göreve çağırarak, şunları söyledi:

"Saldırıya uğrayan üç arkadaşımız da henüz meslek yaşamlarının başlangıcında olmalarına rağmen, genç, çalışkan, saygılı ve çevrede sevilen gazetecilerdir. Görevden dönen arkadaşlarımızın şehir eşkıyaları tarafından üstelik de trafik polisinin yanında saldırıya uğramaları asla kabul edilemez. Bu insanlar nereden veya kimden cesaret bulup da gazeteci arkadaşlarımıza tekme tokat saldırmışlardır, yetmemiş kurşun sıkmışlardır. İzmir başı boş serserilerin elini kolunu sallayarak silahları ile gezdiği bir kent asla olmamıştır, olması da kabul edilemez. Bu kentte silah araması en son ne zaman yapılmıştır, bu konuda Emniyet Müdürlüğü'nün açıklama yapması gerekmektedir. Bu talihsiz olay bir kez daha göstermiştir ki, şehrimizde güvenlik zaafiyeti vardır. Birileri istedikleri zaman başka birilerinin canına kastedebilmektedir. Genç gazeteci arkadaşlarımız Yunus Emre Çınar, Aydın Çetinkaya ve Barış Can Şahintaş'a geçmiş olsun dileklerimi iletirken, bu şehir eşkıyalarının gerekli en ağır cezayı almaları için yetkilileri göreve çağırıyorum."

--- - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazetecileri Vuranlar Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement