Gaziantep'te Hdp'lilerden Dokunulmazlık Protestosu - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Hdp'lilerden Dokunulmazlık Protestosu

Gaziantep\'te Hdp\'lilerden Dokunulmazlık Protestosu

Gaziantep'te HDP'liler, TBMM'de görüşülmeyi bekleyen milletvekili dokunulmazlığını kaldırmaya yönelik yasa teklifini protesto etti.

14.05.2016 16:00

Gaziantep'te HDP'liler, TBMM'de görüşülmeyi bekleyen milletvekili dokunulmazlığını kaldırmaya yönelik yasa teklifini protesto etti.

Bugün öğle saatlerinde Yeşilsu Parkı'nda toplanan yaklaşık 50 HDP'li pankart açarak hükümet aleyhine sloganlar attı. TBMM'ye sunulan ve milletvekili dokunulmazlığını kaldırmayı ön gören teklifin çekilmesini isteyen grup adına konuşan HDP Gaziantep İl Eş Başkanı Erkan Şahin, sadece kürsü dokunulmazlığını desteklediklerini ancak siyasi ahlaka uygun olmadığı iddiasında bulunarak şöyle dedi:

"Partimiz; ilkesel olarak milletvekillerinin kürsü ve yasama dokunulmazlığı dışında her hangi bir dokunulmazlığa sahip olmaması gerektiğini savunuyor. AKP'nin Anayasa teklifi siyasi ahlak açısından uygunsuzdur. Ülkenin genel durumunu ve siyasetini zora sokacak bir tekliftir. HDP'li milletvekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması, demokratik siyaset kanallarının tıkanmasıdır. Verilen teklif yasanın Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihe kadar meclise ulaşmış fezlekelerin, Meclis genel kurulunda görüşülmeden direkt yargıya gönderilmesini öngörmektedir. Burada; başta 17-25 Aralık olmak üzere birçok yolsuzluk dosyası bulunan AKP'lilerin fezlekelerinin halen Meclis'e gelmemiş olmasıyla kendini aklama girişimi öte yandan darbeye karşı direnen HDP'nin meclisten atılması amacı taşınmaktadır. AKP zihniyeti 367 'evet' oyu bulmaya çalışırken karşılarında 59 vekil olduğunu sanmasınlar. Aksine 5 milyon HDP seçmeni ve ailelerinin yanı sıra demokratik, siyasete inanan milyonlar bu darbeci zihniyete 'hayır' demeye, vekillerine sahip çıkmaya hazırdırlar."

- Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Hdp'lilerden Dokunulmazlık Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement