Gazipaşa'da İki Ayrı Yerde Yangın Çıktı - Son Dakika
Güncel

Gazipaşa'da İki Ayrı Yerde Yangın Çıktı

Gazipaşa\'da İki Ayrı Yerde Yangın Çıktı

Gazipaşa dün iki farklı bölgede eş zamanlı çıkan yangınla korku dolu saatler yaşadı.

30.08.2012 02:01  Güncelleme: 07:05

Gazipaşa dün iki farklı bölgede eş zamanlı çıkan yangınla korku dolu saatler yaşadı. Kent merkezinde iki farklı noktada çıkan eş zamanlı yangınlar halkı paniğe sevk etti. Yangınların ilki saat 18.30 sıralarında Beyobası Köyü'nde çıktı. Elektrik telinden çıktığı tahmin edilen yangın ev ve seralara kadar sıçradı. Yangının ev ve tarım alanlarına sıçramaması için büyük gayret gösteren itfaiye ekipleri yaklaşık 3 saat süren çalışma sonrası yangını kontrol altına alabildi. İtfaiye araçları ve arazözlerin müdahale ettiği yangın kontrol altına alındığında bir ev ve çok sayıda sera yangından zarar gördü. Makilik ve kızılçam ormanının bulunduğu bölgede hasar tespit çalışmaları sürüyor.

KARADAĞ KARAYA BÜRÜNDÜ

İkinci yangın ise Cumhuriyet Mahallesi Karadağ mevkiinde meydana geldi. Görgü tanıklarının söylediğine göre kasıtlı olarak çıkartılan yangın lodosun da etkisiyle kısa sürede bölgeyi etkisi altına aldı. dağın eteklerinde evi bulunan vatandaşlar panik içinde yangının evlerine sıçramaması için çalıştı. Alanya, Anamur ve Gazipaşa'dan itfaiye ve arazöz ekiplerinin söndürme çalışmalarına katıldığı yangının kontrol altına alınma çalışmaları sabahın erken saatlerine kadar sürdü. Yangının evine sıçrayacağı korkusuyla mahalle sakinleri geceyi sokakta geçirdi.

KAYMAKAM OLAY YERİNDEYDİ

Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, her iki yangında da olay yerindeydi. Ekiplerin koordinesini sağlayan Pamuk, çevre ilçelerden araç takviyesi yapılmasını sağladı. Yangınların çıkış nedeninin sabah saatlerinde yapılacak çalışmayla belirleneceğini belirten Pamuk, "Karadağ bölgesindeki yangına komşu ilçelerdeki ekiplerle birlikte toplam 11 itfaiye ve arazöz katıldı. Yangının ev ve seralara sıçramaması için gayret gösteriyoruz. Beyobası köyündeki yangının çıkış nedeninin elektrik telinden çıktığını zannediyoruz. Buradaki sebep ise henüz bilinmiyor. Ciddi bir ev ve sera yangını yok. Zarar gören yerler var. Çok şükür can kaybımız yok. Tüm ilçe halkına geçmiş olsun diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazipaşa'da İki Ayrı Yerde Yangın Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement