Gazipaşa Fırtınaya Teslim Oldu - Son Dakika
Güncel

Gazipaşa Fırtınaya Teslim Oldu

Gazipaşa Fırtınaya Teslim Oldu

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde gece başlayan ve hızı saatte 75-80 kilometreyi bulan fırtına hayatı olumsuz etkiledi.

11.12.2013 14:16

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde gece başlayan ve hızı saatte 75-80 kilometreyi bulan fırtına hayatı olumsuz etkiledi.

Etkili olan fırtına birçok ağacı kökünden sökerken, bazı ağaçları ortasından kırdı. Meyveli ağaçlara da zarar veren fırtına, portakal ve avokado meyvelerini döktü. Fırtına özellikle naylon seralara da büyük zarar verdi. Tünellerin naylonlarını uçuran fırtına, seralarda bulunan çilek ve salatalıkları tüketilemez hale getirdi. Yarına kadar devam edeceği öğrenilen fırtınanın bazı ev ve işyerlerinin çatılarını uçurduğu gözlenirken, işyeri önündeki terası devrilen kafe işletmecisi Murat Erdoğan, dikilen ve kaynatılan demirlerin bile yerinden söküldüğünü belirterek, işyerinin hasar gördüğünü söyledi.

Meteoroloji yetkilileri fırtınanın 2 gün devam edeceğini, bugün fırtınanın hızının saatte 75 kilometre olduğunu, yarın ise hızın 65 kilometreye düşeceğini, yarından sonra ilçede don beklendiğini belirterek, çiftçilerin tedbirli olması istedi.

Gazipaşa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hasan Aslan ise, ilçede fırtınanın etkili olduğunu, özellikle Hacımusa Çayı bölgesindeki alçak tünellerin fırtınadan zarar gördüğünü, tünellerin naylonlarının yırtıldığını, fırtınanın yarın da aynı şiddette devam edeceğini belirterek, "Şu anda yapılacak bir şey yok. Fırtınanın durmasıyla birlikte zarar ziyan tespiti yapacağız. Fırtına enerji hatlarına da zarar veriyor. Seralardan kopan naylonların tellere dolanarak elektriklerin kesilmesine sebep oluyor. Bu nedenle üreticilerimizin dikkatli olmasını istiyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazipaşa Fırtınaya Teslim Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement