Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü Telefon Dolandırıcılığı Konusunda Uyarıyor - Son Dakika
Güncel

Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü Telefon Dolandırıcılığı Konusunda Uyarıyor

Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü Telefon Dolandırıcılığı Konusunda Uyarıyor

Kütahya'nın Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü, yaşlılar ve emekliler arasında artış gösteren telefon dolandırıcılığı konusunda vatandaşları yeniden uyarıyor. Dolandırıcılar, polis veya devlet görevlisi gibi görünerek vatandaşlardan para talep ediyor. Özellikle yaşlı vatandaşların kandırıldığı belirtilirken, bu kişilerle hiçbir bilgi paylaşılmaması ve para gönderilmemesi gerektiği vurgulanıyor. Bankada parası olan 60 yaş üstü vatandaşların hedef alındığına dikkat çekilirken, dolandırıcılara karşı polis veya jandarma ekiplerine bilgi verilmesi gerektiği ifade ediliyor.

04.08.2023 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü yaşlılar, emekliler olmak üzere son dönemde artış gösteren telefon dolandırıcılığı konusunda vatandaşları yeniden uyardı.

Gediz Belediye hoparlöründen vatandaşları sürekli olarak uyaran İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, telefon dolandırıcılığı konusunda şikayetlerde artış var. Polis, savcı veya devlet görevlisi telefonla arayarak vatandaşlardan asla para talebinde bulunmaz vurgusunda bulunuldu.

Yapılan ilanlarda özellikle yaşlı vatandaşların kandırıldığı ifade edilirken, "Arayan dolandırıcılar kurbana ismi ile hitap ederek kimliğiniz ele geçirildi, tutuklanan bir kişi üzerinden kimliğiniz çıktı, PKK/FETÖ terör örgütü üyeleri hesaplarınızda para aklıyor, kimliğiniz kullanılarak para çekiliyor, isminiz kara para aklama suçuna karıştı gibi çeşitli yalanlarla vatandaşlarımızdan kimlik bilgilerini, hesap bilgilerini, hesap şifrelerini veya para göndermelerini istiyorlar. Bu kişilerle asla herhangi bir bilginiz paylaşmayın. Para göndermeyin" ifadeleri kullanıldı.

Bankada parası olan özellikle 60 yaş üstü vatandaşları hedef alan dolandırıcılar sürekli yapılan uyarılara rağmen vatandaşları tehdit ederek, korkutarak paniğe sürükleyerek dolandırdığı ifade edilirken bu konuda hiç vakit kaybetmeden polis veya jandarma ekiplerine bilgi verilmelidir denildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü Telefon Dolandırıcılığı Konusunda Uyarıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement