Geleceğin Bisikletçileri Yurttan Yetişecek - Son Dakika
Güncel

Geleceğin Bisikletçileri Yurttan Yetişecek

Geleceğin Bisikletçileri Yurttan Yetişecek

Mersin'de 'Yetiştirme Yurdu'ndan Olimpiyatçılar Yetişiyor Projesi' kapsamında yurtta kalan 22 gence bisiklet, kask ve kıyafeti dağıtıldı.

17.07.2015 15:49

Mersin'de 'Yetiştirme Yurdu'ndan Olimpiyatçılar Yetişiyor Projesi' kapsamında yurtta kalan 22 gence bisiklet, kask ve kıyafeti dağıtıldı.

Mersin Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Ramazan Bayramı ziyareti kapsamında merkez Toroslar İlçesi'ndeki Çağdaşkent Mahallesi'nde bulunan Erkek Yetiştirme Yurdunu ziyaret etti. Vali Yardımcısı Kartal, yurtta kalan çocuklarla bir araya gelip hepsi ile tek tek bayramlaştıktan sonra sohbet etti. Ardından yurt bahçesinde Mersin Valiliği tarafından hayata geçirilen 'Yetiştirme Yurdu'ndan Olimpiyatçılar Yetişiyor Projesi' kapsamında gençlerin hem bisiklet sporuna yönelmeleri hem de bayram hediyesi olarak 22 yarış bisikleti, kask ve bisiklet kıyafeti dağıttı. Dağıtımın ardından çocuklarla birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektiren Kartal, çocukların kaslarını da kendi eli ile taktı. Daha sonra çocuklardan bisiklete binmelerini isteyen Kartal ardından da kendisi bisiklete binerek yurt bahçesinde tur attı.

Eyüp Sabri Kartal, asıl amaçlarının çocukları bisiklet sporuna yönlendirerek, geleceğin sporcularını yetiştirmek olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Mersin'de bisiklet kültürünü geliştirip geleceğin yarışçılarını ortaya çıkarmak için böyle bir projeye giriştik. Çünkü dünyada gelişmişliğin kriteri kullanılan bisikletle doğru orantılıdır. Altınızdaki arabanın lükslüğü gelişmişliğin alameti değildir. Gelişmişlik oranı bir şehirdeki karbonmonoksit gazının salınımının azlığı ile ölçülüyor. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde belediye başkanları bisikletle işlerine gidiyorlar. Bu önemli bir kültürdür. Biz Mersin'de bisikletli bir kültür, yaşam geliştirmeye çalışıyoruz. Proje kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ndeki bisiklet antrenörünü alarak yetiştirme yurdundaki çocuklarımızın başına vereceğiz. Çocuklarımızı milli yarışçıları haline getirmeye çalışacağız." - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Geleceğin Bisikletçileri Yurttan Yetişecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement