"Gelsinler Buraya İki Günde Bitirsinler" - Son Dakika
Güncel

"Gelsinler Buraya İki Günde Bitirsinler"

"Gelsinler Buraya İki Günde Bitirsinler"

Yargıtay'dan Başkanı Gerçeker'den AKP'li Bozdağ'a Sert Yanıt

06.01.2011 17:34  Güncelleme: 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın "Yargıtay isterse bir saat sonra Hizbullah sanıkları ya da başka sanıklarla ilgili dosyaları gündemine alabilir, karara bağlayabilir" eleştirisine sert yanıt verdi. Gerçeker, "Siyasetçi ağzıyla konuşuyorlar. Bunları söylemek o kadar kolay değil. Gelsinler buraya iki günde bitirsinler o zaman. Ne kadar güzel biz de rahatlarız" dedi.

Gerçeker, Yargıtay'dan çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gerçeker, "Durumumuzu gördünüz dosyaların halini gördünüz arkadaşlar çıkardıkları dosyaların seyrine bakın bütün dosyalar ele alınmış ele alınmayan tutuklu dosyaları yok" dedi. Gerçeker, son günlerde yargıdaki iş yükünü dile getirmekten bıktığını ve siyasilerin yaptığı açıklamaların çok talihsiz ve yersiz olduğunu söyledi.

Tüm dosyaların "tek tek incelediğini" savunan Gerçeker, "Bir dosya 84 klasör, içinde onlarca sanık var, 40 bin belge var. Bunlar nasıl incelenecek, incelenmeden nasıl karar verilecek? Duruşma için gün veriyorsunuz, tebliğnameler tebliğ için sanıklara gönderiliyor mutlaka. Bunlar yasal zorunluluk. Bunların hepsi bir zaman istiyor. Bu koşulları yerine getirmeden karar vermek mümkün mü? Bunlar ezbere söylenen sözler. Yani bunları eğer Yargıtay'a yüklenmek için bahane olarak söylüyorlarsa istedikleri kadar söylesinler. Arkadaşlarımın yaptıkları çalışmaları, özverili çalışmaları fedakarca çalışmalarını gözümle görüyorum. Yanlış bir şey olsa ilk başta ben söylerim bunu. Onun için bunların hiç anlamı yok" dedi. Gerçeker, eleştiri konusu olan dosyaların dairelerine bir iki ay önce geldiğini ve duruşma yapılacak dosyalar olduğunu da söyledi.

Gerçeker, Dairelerin elinde sadece Hizbullah dosyası olmadığını savunarak "Her türlü dosya var. Her türlü suçtan faillerin olduğu dosyalar var. Yani bunları söylemek o kadar kolay değil. Gelsinler buraya iki günde bitirsinler o zaman. Ne kadar güzel biz de rahatlarız. Oldu mu? Onlar bu işin nasıl olduğunu bilmiyorlar" dedi.

Gerçeker, bir gazetecinin "İlhan Cihaner davası ve Ergenekon hakimlerine ilişkin davalarda Yargıtayın kısa sürede karar verdiği" yönünde de açıklamaların olduğunu belirtmesi üzerine de "Bunlar beni ilgilendirmez. O sözler politikacı ağzı ile söylenmiş sözler" yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Gelsinler Buraya İki Günde Bitirsinler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement