Genel Sekreter Yazıcı'ya Enerji Brifingi - Son Dakika
Güncel

Genel Sekreter Yazıcı'ya Enerji Brifingi

Genel Sekreter Yazıcı\'ya Enerji Brifingi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İZAYDAŞ'ta

29.11.2012 10:46  Güncelleme: 11:55

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, İZAYDAŞ tarafından hayata geçirilen enerji yatırımlarını inceledi. İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç ve yöneticilerin eşlik ettiği Genel Sekreter Yazıcı'ya enerji üretimi konusunda yapılan çalışmalar ve son durumun ele alındığı brifing verildi.

ATIKTAN ENERJİ

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı'ya, Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Kemal Altunel, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Necmi Kahraman, İZAYDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Bayram Karakuş, Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Şube Müdürü Hüseyin Kılıç, İZAYDAŞ birim müdürleri ve diğer yöneticiler katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı'ya ilk olarak genel müdürlük binasında atıktan enerji üretimi konusunda brifing verildi.

BİYOGAZDAN ENERJİ

Enerji brifinginin ardından bitkisel ve hayvansal atıklardan hem enerji hem de kaliteli gübre üretimi gerçekleştiren biyogaz tesisine geçildi. Burada yapılan çalışmaları İZAYDAŞ Yakma Tesisi Müdürü Şahan Dede anlatırken biyogaz tesisine ait atık depolama alanı, besleme ünitesi, gaz motorları ve kontrol odaları gezildi. İşlem sonucunda oluşan kaliteli gübreyi de bir süre inceleyen Genel Sekreter Yazıcı, tesisin her anlamda kuruma ve kente katkı sağlamasının önemli olduğuna dikkat çekti.

ÇÖP GAZINDAN ENERJİ

Genel Sekreteri Ersin Yazıcı ve beraberindekilerin biyogaz tesisinin ardından çöp gazından enerji üretim tesisine geçti. Kısaca LFG olarak da adlandırılan tesis, düzenli depolama sahasındaki evsel atıkların çürümesiyle açığa çıkan metan gazından enerji üretiyor. Genel Sekreter Yazıcı burada gerçekleştirdiği inceleme turunda, enerji üretim faaliyetinin tüm aşamalarını yerinde gözlemleme imkanı buldu. LFG tesisinin kontrol odasında Düzenli Depolama Alanları Müdürü Mahmut Kıldize tarafından verilen brifingde ise çalışmaların dijital ortamda yürütülmesi konusuna vurgu yapıldı.

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, yaklaşık 3 saat süren programının ardından İZAYDAŞ yönetici ve çalışanlarına teşekkür etti. 2012 yılı Mart ayında hizmete giren çöp gazından enerji üretim tesisi ile kasım ayı itibariyle tam kapasiteyle hizmet vermeye başlayan biyogaz tesisinin İZAYDAŞ ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin enerjisine enerji kattığını dile getiren Genel Sekreter, enerji yatırımlarına devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Genel Sekreter Yazıcı'ya Enerji Brifingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement