'Gezgin Kitap' Ekibi Sinop'ta - Son Dakika
Güncel

'Gezgin Kitap' Ekibi Sinop'ta

\'Gezgin Kitap\' Ekibi Sinop\'ta

İstanbul Bağcılar'da, 'Gezgin Kıtap' projesi kapsamında, toplanan kitaplar Sinop'ta törenle teslim edildi.

03.10.2013 13:15  Güncelleme: 17:19

İstanbul Bağcılar'da, 'Gezgin Kitap' projesi kapsamında öğrencilerden toplanan ve hayırseverlerin desteği ile alınan kitaplar, Sinop'ta, öğrencilere dağıtıldı. Proje kapsamında Sinop'a gelen ekip merkez Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programla 13 bin kitap ve 7 bin eğitici CD'yi, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt'ta teslim etti.

Programa Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı, Bağcılar Milli Eğitim Şube Müdürü Aziz Erdoğan, Sinop Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Amaçlarının doğu ile batı arasında kitaba ve bilgiye dayalı bir köprü oluşturmak olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı, "Bu proje ile öğrencilerimiz arasında, sevgi ve bilgiye dayalı dostlukların oluşmasını ve gönül köprülerinin kurulmasını istiyoruz. 1 milyon kitap dağıtana kadar kampanyamız devam edecek. Bugün ve yarın yapacak olduğumuz programlarla dağıtacağımız kitaplarla 250 binini bunun dört yılda tamamlamış oluyoruz. Bu kitapların hepsi Milli Eğitim Bakanlığımızın, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ortaokul ve lise öğrencilerimize tavsiye ettiği klasikler olarak bilinen, Türk ve Dünya Edebiyatı'nın en seçkin eserlerin yer aldığı kitaplardır. Tabii teknolojinin geliştiği herkesin elinde akıllı telefonların bilgisayarların olduğu bir ortamda kitap biraz ikinci planda kaldı.'' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise, kitaplar için emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından 'Gezgin kitap' ekibi, Sinop'un Boyabat ilçesi Cemil Topal İlköğretim Okulu'na kitaplarını teslim etmek üzere hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Gezgin Kitap' Ekibi Sinop'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement