"Girişimci Kulübü" Avea Ortaklığı ile Kuruldu - Son Dakika
Güncel

"Girişimci Kulübü" Avea Ortaklığı ile Kuruldu

"Girişimci Kulübü" Avea Ortaklığı ile Kuruldu

GSM operatörü Avea ile Capital/Ekonomist dergileri, girişimcileri bir araya getirecek "Girişimci Kulübü"nü kurdu.

11.10.2012 11:54

GSM operatörü Avea ile Capital/Ekonomist dergileri, girişimcileri bir araya getirecek "Girişimci Kulübü"nü kurdu.

Türkiye'de girişimciliği özendirme ve destekleme misyonuyla faaliyet gösterecek olan bu yeni platform, girişimcilerin bir araya gelerek networking imkanı bulacakları, önemli konuşmacıların ağırlanacağı etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Girişimci Kulübü kapsamında Türkiye'nin önde gelen girişimcileri belirli periyotlarla bir araya gelerek dünyadaki ve Türkiye'deki gelişmeleri değerlendirerek gelecek vizyonlarını paylaşacak.

"Girişimci Kulübü"nün tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Avea üst yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, 75 milyon nüfuslu Türkiye'nin zenginleşmesinin yolunun girişimcilikten geçtiğini vurgulayarak, 2011 yılında Avrupa'da yaşanan krize rağmen Türkiye'nin girişimcilik notunun 11.9'a yükseldiğini söyledi.

Küresel Girişimcilik Raporu'na (GEM) göre son 1 yılda yeni iş sahibi olan girişimcilerin oranının yüzde 5.1'den yüzde 6'ya yükseldiğini aktaran Akdemir, Çin'i dünyanın üretim üssü, Hindistan'ı dünyanın yazılım merkezi, İsrail'i inovasyon merkezi yapan faktörlerin girişimcilik ruhları ve teknolojiyi kılavuz almaları olduğunu ifade etti.

Acil durumlardaki kan ihtiyacı gibi Türkiye'nin ihtiyacı olan şeyin girişimci kanı olduğunu anlatan Akdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Girişimcilik ruhunu yeniden yorumlayarak damarlarımızda sahip olduğumuz potansiyeli ortaya çıkartacak girişimci kanı dolaşmalı diyoruz. Teknoloji yön gösterir, yolu kısaltır, yeni yolları gösterir ama en önemlisi verimliğinizi artırır. Eğer teknolojiyi yanınıza alırsanız gideceğiniz yere çok daha çabuk ve daha da önemlisi güvenli bir şekilde gidersiniz. Teknoloji girişimcinin navigasyonu. Dijital çağ, mobil teknoloji girişimciliğin genlerini değiştirdi. Çünkü teknoloji ile dünyadaki sınırlar ve sermaye arasındaki sınırlar kalktı. Akıllı cep telefonunuzun ve tabletinizin olması sermayenizin olmasından daha değerli konuma geldi. Cep telefonunun olduğu her yer pazar haline geldi."

-"Girişimcilik ekosistemi için bir aktör daha kazandırmış olmanın mutluluğunu sizlerle paylaşıyoruz"-

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise, Girişimci Kulübü'nün, servis ve projeleri ile kendi alanlarında sürdürülebilir başarı kazanmış firmaları kuran ve yöneten girişimcileri yılda dört ya da altı kez çeşitli etkinliklerde bir araya getirerek konuşmacıları ağırlayacak ve girişimcilere networking imkanı sağlayacak bir kulüp olduğunu dile getirdi.

Kulübün aynı zamanda girişimciler arasında yapılacak olan çeşitli anket ve araştırmalara da fırsat sağlayacağını anlatan Sabancı, "Girişimcilik ekosistemi için bir aktör daha kazandırmış olmanın mutluluğunu sizlerle paylaşıyoruz" dedi.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üst Kurul Üyesi ve Koton Yönetim Kurulu Eş Başkanı Gülden Yılmaz da girişimcilerin bir araya geleceği bir oluşumun ekosistemi destekleyeceğine inandıklarını ve böyle bir birliktelik oluşturabileceklerini düşündüklerini söyledi. Girişimci Kulubü'ne şirket sahiplerinin katılabileceğini belirten Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Kulübe katılacakların kurucu, kurucu ortak olma şartıyla en az 5 yıllık şirket sahipleri olmasını istiyoruz. Ayrıca son bilanço yılı itibariyle 5 milyon liranın üzerinde ciroya sahip olmaları da ayrı bir koşulumuz. Çeşitli sektör ve iş kollarında faaliyet gösteren bakış açılarıyla fark oluşturmuş, başarılı ve örnek girişimcilerin bir düşünce kulübü çerçevesinde biraraya gelip içerik oluşturma, trendleri takip etme, networking ve bilgi transferi yaparak girişimciler arasında sinerji oluşturmak olacaktır. Girişimci Kulübü'nde yer alan isimlerde bazıları; Nevzat Aydın, Emre Kurttepeli, Sina Afra, Alp Sual, Ahmet Emre Sarı, Tolga Tatari, Murat Kolbaşı, Gamze Cizreli, Saruhan Tan, Alphan Manas, Arzu Kaprol, Sami Boydak, Aysen Zamanpur, Selçuk Kiper, Mustafa Say, Alemşah Öztürk, Cengiz Konukoğlu, Başak Akpınar, Ali Sabancı ve ben."

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Girişimci Kulübü' Avea Ortaklığı ile Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement