GKV'liler Münazarada Son Dönemeçte - Son Dakika
Güncel

GKV'liler Münazarada Son Dönemeçte

GKV\'liler Münazarada Son Dönemeçte

GKV Özel Okulları Münazara Takımı öğrencileri final müsabakalarına isimlerini birinci sırada yazdırmayı başardılar.

02.04.2012 11:00

Özel Okulları Birliği tarafından düzenlenen Türkiye Münazara Ligi ikinci ön elemelerinden birincilikle çıkan GKV Özel Okulları Münazara Takımı öğrencileri önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan finale müsabakalarına isimlerini birinci sırada yazdırmayı başardılar. Özel Okulları Birliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve Türkiye genelinde 63 okulun katıldığı Türkiye Münazara Liginde ön elemeyi büyük bir başarıyla geçen GKV Özel Okulları Münazara takımı Beykent Üniversitesinde gerçekleşen ikinci ön elemeden de gurup biricisi olarak çıkarak isimlerini finale birinci sırada yazdırmayı başardılar. Yarı finalde 32 okulun yarıştığı Münazara Liginde bu yıl GKV Özel Okulları takımının birinciliğine kesin gözüyle bakılıyor.

Türkiye Münazara Liginde Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesini başarıyla temsil ederek önce 63 okulla yarışan, ardından yarı finalde 32 okulun yarıştığı şampiyonada kendi gurubundan birinci olarak finale adını yazdıran GKV Özel Okulları Münazara Takımında Elif Naz Araz , Ece Nur Kurt, İpek Erdoğan , Bilge Nur Aktaş Muhammed Özdemir ve Hikmet Kadıoğlu yer alıyor. Takımı şampiyonaya hazırlayan GKV'nin bu alandaki uzman öğretmenlerinden Özlem Fındık ve Mehmet Uçar elde edilen sonucu değerlendirirken "Öğrencilerimiz bütün yarışmalarda adeta destan yazdı. Kendileriyle gurur duyuyoruz" dediler. Türkiye Münazara Ligi finalistleri arasında ismini birinci sırada yazdırmaya başaran GKV Özel Okulları dışında BAAL Koleji, Robert Koleji, İstanbul Erkek Lisesi, Fenerbahçe Lisesi, Çakabey Lisesi, İçel Lisesi ve Açı Lisesi de yer alıyor.

Türkiye'nin alanlarında ki en büyük okullarını elemeyi başaran GKV Özel Okulları Münazara Takımı bir anda Gaziantep gündeminin en önemli konusu haline gelirken yarışmaları değerlendiren gurup sözcüsü Elif Naz Araz "Münazara alanında elde ettiğimiz sonuçtan dolayı elbette çok mutluyuz. Yetişmemizde emeği geçen bütün hocalarımızı ve en büyük destekçimiz GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Sayın Nüket Ersoy'a teşekkür ediyoruz. Ben ve ekip arkadaşlarımız Gaziantep ve bölgemiz adına çıktığımız bu yarışmada verdiğimiz sözü tuttuk ve birinci aşamayı başarıyla geçerek yarı finale kaldık.

Yarı finalde de yine çekişmeli bir geçen müsabakaların ardından gurup birincisi olarak finale kaldık. Önümüzdeki günlerde final yarışması için İstanbul'a gideceğiz ve hedefimiz bu kez Türkiye birincisi olarak müsabakalardan ayrılmak. Son katıldığımız münazara yarışmalarında Memurlar işten çıkarılabilmelidir. İşçileri grevde olan şirketlerin reklam yapması yasaklanmalıdır. Spor kulüplerine ve kişilere yalnızca yargı, ceza verebilmelidir. Spor alanında işlenen suçlardan dolayı yalnızca bireyler ceza almalıdır.

Zihinsel engelli çocukların bedensel gelişimi tıbbi müdahaleyle durdurulmalıdır. Devlet zihinsel engellilerin çocuk sahibi olmasını engelleyebilmelidir. Türkiye Euro bölgesine girmeyi hedeflemelidir. Türkiye, Gümrük Birliği'nden çıkmalıdır konuları yanında anlık verilen konularla da münazara yarışmalarına katılarak gurup birincisi olarak çıkmayı başardık. Öğretmen ve idarecilerimizin desteğiyle şimdi finallere hazırlanıyoruz. Katıldığımız bu yarışmalar Gaziantep'in eğitim alanında İstanbul okullarıyla yarışır noktaya geldiğini bütün Türkiye'ye bir kez daha göstermiştir" dedi.

Öğrencilerimizin idealleri gelişiyor

Türkiye'nin güzellikleri yanında bir çok sorununu da yakından tanıyan ve çözümler üretmeyi hedefleyen GKV Özel Okulları öğrencilerinin yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası yarışmalarda Gaziantep'i temsil etmesi ve farklı insanlarla tanışarak bunlarla diyalog içerisine girmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yard. Doç. Dr. Atanur Vergili "Öğrencilerimizin ufkunun gelişmesi, ideallerinin büyütülmesi ve öz güven duygularının gelişmesini hedefleyerek yürüttüğümüz projelerimizin başarıyla sonuçlanmasını görmek elbette hepimizi mutlu etmektedir.

Özel Okulları Birliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye Münazara Ligine katılan takımımız 1.ve 2.elemeleri geçerek finale birinci sırada yükselmişlerdir. Münazara çalışmalarında liderlik yapan kurumumuz Gaziantep'te bir çok devlet okulunu kapsayan münazara çalışmalarını da yürütmektedir. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan final yarışmasında öğrencilerimizin birincilik kazanacağını umuyor, çalışmalara destek veren öğretmen ve idarecilerimizi, yarışmacı öğrencilerimizi yürekten kutluyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GKV'liler Münazarada Son Dönemeçte - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement