"Gönül Elçileri" Projesiyle Koruyucu Aileler Buluştu - Son Dakika
Güncel

"Gönül Elçileri" Projesiyle Koruyucu Aileler Buluştu

"Gönül Elçileri" Projesiyle Koruyucu Aileler Buluştu

Siirt Valisi Ahmet Aydın,"Korumaya Muhtaç çocuklarımızın en önemli ihtiyacı sevgidir. Bunun da yeri aile ortamıdır." dedi.

26.06.2013 16:04

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde, ülke genelinde başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında İlimizdeki Koruyucu Aileler ile yanlarında kalan korunmaya muhtaç çocuklar, Siirt Valiliğince düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Gönül Elçiliği Projesinin tanıtılması, Koruyucu Ailelerin tanışıp-kaynaşması amacıyla Siirt Yetiştirme Yurdu bahçesinde düzenlenen yemeğe, Vali Ahmet Aydın, eşi Arzu Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müfettişleri, İl Müdürü Hifzullah Canpolat, Koruyucu Aileler ve yanlarında baktıkları çocuklar ile kurum personelleri katıldı.

Sıcak bir atmosferde geçen yemekte, Vali Aydın, eşi Arzu Aydın ile birlikte koruyucu aileler ve kimsesiz çocuklar ile yakından ilgilenerek, kendileri ile sohbet etti.

Koruyucu ailelerin gösterdikleri toplumsal duyarlılıklardan dolayı kendilerini tebrik eden Vali Ahmet Aydın; Siirt' te 11 koruyucu ailenin olduğunu, bu ailelerimizin yanında 22 korunmaya muhtaç çocuğa aile ortamında bakıldığını belirterek"koruyucu ailelerimize bakımını üstlendikleri çocukların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla maddi olarak gereken desteğin sağlandığını, bir çocuğun en önemli ihtiyacının sevgi olduğunu, bunun da yerinin aile ortamı olduğunu, il olarak koruyucu aile sayısı bakımından bölgede önemli bir seviyede olduklarını, kurum bakımı altında bulunan diğer çocukların da aile ortamına kavuşması amacıyla çalışma başlatıldığını" belirtti.

Koruyucu ailelerin ilk defa bir araya getirilmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Vali eşi Bayan Aydın da,"Siirt il genelinde gönül elçiliği faaliyetlerine büyük bir önem verdiklerini, bu kapsamda her hafta belirledikleri muhtaç aileleri evlerinde ziyaret ettiklerini, sorunlarını dinleyip destek olmaya çalıştıklarını"söyledi.

6 yıldan beri bir çocuğa koruyucu aile olan Aile sosyal politikalar müdürü Hifzullah Canpolat ise Siirt il genelinde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" ne verdiği desteklerden dolayı Vali Ahmet Aydın ve eşi Arzu Aydın'a teşekkür etti.

İl ve ilçelerden katılan ve birbirlerini tanımayan koruyucu aileler; düzenlenen etkinlikte tanışma ve kaynaşma fırsatı bulurken, bu konuda Devletin kendilerine verdiği desteklerden ötürü yetkililere teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Gönül Elçileri' Projesiyle Koruyucu Aileler Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement