Gönül Elçilerinin İkinci Basamağı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Gönül Elçilerinin İkinci Basamağı Gerçekleştirildi

Gönül Elçilerinin İkinci Basamağı Gerçekleştirildi

Siirt' te "Gönül Elçileri" Toplantısı'nın İkinci Basamağı, Siirt Valisi Ahmet Aydın' ın eşi Arzu Aydın'ın Başkanlığında yapıldı.

01.11.2013 16:39

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan' nın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan "Gönül Elçileri" projesi' nin ikinci basamak toplantısı gerçekleştirildi.

Siirt Polis evinde düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Aile ve Sosyal Politikalar müdürü Hifzullah Canpolat, İl Milli eğitim müdürü Fethi Suay, Siirt TSO başkan vekili Özgür Çalapkulu, Siirt Üniversitesi, Halk Eğitim Merkezi ve SYDV yetkilileri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda Gönül Elçileri Projesi'nin ikinci basamağı olan "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim" faaliyeti gündeme alındı.

Çeşitli nedenlerle eğitimine ara veren Kadın ve kız çocuklarının tekrar eğitim kurumlarıyla buluşturulması ve desteklenmesi için kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı çalışmaların değerlendirildiği toplantıda açıklamalarda bulunan Vali eşi bayan Aydın, tüm Siirt' li vatandaşlarımızın projeye destek vereceklerine inandıklarını belirterek, "herhangi bir nedenle eğitimine ara vermek zorunda kalan başta bayan ve kız çocuklarımız olmak üzere tüm dezavantajlı gurupların mesleki liselere ve açık liselere kayıtları yapılarak, kadınlara eğitim desteğinin verilmesi yönünde önemli bir adım atıldı. Öte yandan Toplum merkezleri, Aile Danışma Merkezi (ADEM), halı, kilim ve halk eğitim merkezi bünyesinde devam eden kursların yayınlaştırılması gerektiğini' belirtti.

Kadınlar İçin Mesleki Eğitim çalışmalarının yanında, Siirt il genelinde koruyucu aile sisteminin yaygınlaştırılması için de çalışmalara devam edileceğini ifade eden Bayan Aydın, bugün itibariyle Siirt' te 2 bin 868 gönül elçisi desteğiyle bu sayının giderek artacağını sözlerine ekledi.

81 ilde başlatılan bu projede, Siirt olarak çok iyi bir yerde olduklarını belirten Vali yardımcısı Mustafa pala ise;"tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile destek veren STK' lar, işbirliği içinde yapacakları çalışmalar ile projenin daha etkin ve verimli bir şekilde oluşmasına katkı sağlayacaktır." dedi.

Toplantı Katılımcılardan dilek ve temennilerin alınması ile sona erdi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Gönül Elçilerinin İkinci Basamağı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement