Görme ve Bedensel Engelli İki Sporcu Erciyes Koçdağı Zirvesinde - Son Dakika
Güncel

Görme ve Bedensel Engelli İki Sporcu Erciyes Koçdağı Zirvesinde

Görme ve Bedensel Engelli İki Sporcu Erciyes Koçdağı Zirvesinde

Kayseri'de görme engelli ses sanatçısı 47 yaşındaki Ersin Çimen ile bedensel engelli avukat 51 yaşındaki Mustafa Kılıçaslan, Erciyes Koç Dağı'nın 2 bin 163 metredeki zirvesine, usta dağcılar rehberliğinde 3 saat süren zirve çıkışını başarıyla yaptı.

06.04.2015 12:03

Kayseri'de görme engelli ses sanatçısı 47 yaşındaki Ersin Çimen ile bedensel engelli avukat 51 yaşındaki Mustafa Kılıçaslan, Erciyes Koç Dağı'nın 2 bin 163 metredeki zirvesine, usta dağcılar rehberliğinde 3 saat süren zirve çıkışını başarıyla yaptı.

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Geleneksel Erciyes Engelliler Kar Festivali' hafta sonu Erciyes'te gerçekleştirildi. Olumsuz hava şartları nedeniyle engelli sporcuların zorlandığı yarışmaların yapıldığı festivale, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı'nın yanı sıra 40 ilden yaklaşık 250 engelli sporcu katıldı. Vali Orhan Düzgün de engellilerin aynı engelsizler gibi hayatın her alanında bulunmalarını canı gönülden istediklerine vurgu yaparak, şöyle dedi:

"Engelli kardeşlerimizin, hayatın her alanında bulunmalarını çok istiyoruz ve bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz. Bu festival de bunlardan birisi. Bu ve buna benzer düzenlenen tüm etkinliklerde engelli vatandaşlarımızın da yer alması için tüm olanaklarımızı seferber ettik."

Görme, işitme ve bedensel engelliler Alp ve Kuzey disiplini dallarında kayak yarışmalarına katıldı.

GÖRME ENGELLi KOÇ DAĞI ZİRVESİ YAPTI

Arlberg Erciyes Gençlik Spor Kulübü'ne bağlı görme ve bedensel engelli 2 sporcu da Erciyes Koç Dağı zirvesine çıktı. Saat 06.30'da başlayan zirve yürüyüşünü öğleye doğru tamamlayan 5 kişilik grup, Tekir Yaylası festival alanına dönüş yaptı. Arlberg Erciyes Spor kulübü düzenlenen etkinlikte iki gözü de görmeyen ses sanatçısı 47 yaşındaki Ersin Çimen ile sağ bacağı geçirdiği çocuk felcinden dolayı tutmayan ortopedik engelli Avukat Mustafa Kılıçaslan, dağ öğretmeni eğitici Nuray Karaya, Münevver Tuncer ve Cafer Algül tarafından Erciyes dağının Tekir Yaylası'ndan yaklaşık 3 saatlik zorlu tırmanış tipi ve saatteki hızı 50-60 kilometreyi bulan rüzgar altında 2 bin 613 metredeki Erciyes Koçdağı Zirvesi'ne başarılı bir tırmanış yaptı. Görme engelli Ersin Çimen, "İlk kez böyle bir etkinliğe katıldım. Zirvede çok heyecanlandım. Çok mutlu oldum. Sigarayı da bu nedenle bırakıyorum" dedi.

Avukat Mustafa Kılıçaslan, usta bir dağcı olarak yıllardır bir çok tırmanış yaptığını ancak bu etkinliğin engellilerle ilgili olması nedeniyle, onları spora, özellikle dağcılığa teşvik amacıyla katıldığını belirtti. Koltuk değnekleri ve bastonu ile başarılı bir zirve tırmanışı gerçekleştiren Kılıçaslan, şunları ekledi:

"Engelliler her yaşta her koşulda spor yapabilir. Buna dikkat çekmek istiyorum. Ben, yıllardır bedensel engelliyim ama sigarayı bırakarak en büyük engelden kurtuldum. Herkese de sigarayı bırakmalarını şiddetle öneririm. Bence, en büyük engellilik sigara içmektir."

Ekip lideri, profesyonel dağcı Nuray Karakaya da, "Biri görme diğeri ortopedik engelli iki arkadaşımızında katıldığı Koçdağı zirve tırmanışında rotamızı tipi ve rüzgar çok etkiledi. Ama, her iki engellinin gayretleri azimleri, spora olan tutkuları, kamuoyuna verdikleri anlamlı mesaj ve bizlerin katkısıyla tırmanış başarıyla gerçekleşti ve zirve yapıldı. Her insanın ister engelli ister engelsiz, her türlü koşulda spor yapabilir. Bunu engelli iki sporcumuz kanıtlamış oldu" diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görme ve Bedensel Engelli İki Sporcu Erciyes Koçdağı Zirvesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement