Güzelbey Yarının Liderlerine "Liderliği Anlattı" - Son Dakika
Güncel

Güzelbey Yarının Liderlerine "Liderliği Anlattı"

Güzelbey Yarının Liderlerine "Liderliği Anlattı"

Dr. Asım Güzelbey, Zirve Üniversitesi öğrencilerine "Yarının Liderleri" projesinde liderliğin vasıflarını ve özelliklerini anlattı.

09.04.2013 10:35

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Zirve Üniversitesi öğrencilerine "Yarının Liderleri" projesinde liderliğin vasıflarını ve özelliklerini anlattı.

Türkiye Öğrenci Konseyi tarafından organize edilen ve 30 üniversitede gerçekleşen "Yarının Liderleri" konulu proje çerçevesinde bölümlerinden başarılı olan 30 öğrenci ile bir araya geldi. Batalhöyük Cafe'de gerçekleşen yemekli toplantıda öğrencilere bir sunum yapan Güzelbey, "Sizler gerçekten ülkemizin gelecek vaad eden gençlerisiniz. Sizlerin fikirleri ve düşünceleri ile bu ülkenin geleceği şekillenecek. Kendinizi iyi yetiştiren ve her alanda fikir sahibi olun. Teknoloji ile barışık bir hayat sürün. Sürekli araştırın ve çalışın." diye öğrencilere öğütler verdi.

Bir belediyenin nasıl yönetildiğini sunum ile öğrencilere aktaran Güzelbey, büyükşehirlerde başkan yardımcılığının olmadığını, genel sekreterlik ve genel sekreter yardımcıları ile daire başkanlarından oluşan idari bölümün bulunduğunu aktardı. Başarılı bir belediyenin haftanın en az iki günü A takımı denilen yönetim ile oturup fikir terapisi yapması gerektiğini, en az iki günde kenti dolaşıp, kent hakkında bilgi sahibi olması gerektiğini ifade eden Başkan Güzelbey, kendilerinin bu çerçevede çalıştığını kaydetti.

Proje Koordinatörü Yusuf Meşe ise, öğrencilerin mezuniyetten sonra hayata hazırlamak ve liderliği öğretmen için böyle bir projenin içinde yer aldıklarını belirtti. Bu proje çerçevesinde kentte lider olan insanların tecrübelerinden yararlanmak için bu tür buluşmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Meşe, "İlk buluşmamızı bugün Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile gerçekleştirdik. Sağ olsun bizi kırmadı ve teklifimizi kabul etti. Öğrencilerimiz kendisinde üst seviyede istifade ettiler. En azından vizyonları gelişti." diye konuştu.

Toplantıda, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Müsteşar Özgür Özaslan, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi ve öğrenciler yer aldı.

Toplantı sonrası Zirve Üniversitesi öğrencileri sunumundan dolayı Başkan Güzelbey'e bir plaket ve çiçek hediye ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Güzelbey Yarının Liderlerine 'Liderliği Anlattı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement