Hassas Tarım Üründe Verimliliği Arttırıyor - Son Dakika
Güncel

Hassas Tarım Üründe Verimliliği Arttırıyor

Hayrabolu Önder Çiftçi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çıkrıkçılı, "Hassas tarım uygulaması kapsamında tarla ekimlerinde otomatik pilot kullanmaya başladık.

05.11.2017 15:26

Hayrabolu Önder Çiftçi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çıkrıkçılı, "Hassas tarım uygulaması kapsamında tarla ekimlerinde otomatik pilot kullanmaya başladık. Hassas tarım uygulamasında amaç verimliliği ve hasılatı arttırmak, masrafları azaltmak, toprak ve suyu korumak ve genel olarak tarım yönetim sistemini geliştirmek" dedi.

Çıkrıkçılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sistemin teknolojiyi etkin şekilde kullandığını, coğrafi bilgi sistemleri, uzaktan algılama teknolojileri, elektronik ölçüm ve kontrol sistemleri gibi birçok teknolojiyi bir arada barındırdığını söyledi.

Hassas tarım'ın tüm Dünya'da sürdürülebilir tarım için uygulanmakta olduğunu ifade eden Çıkrıkçı şunları kaydetti:

"Biz bu uygulamayı fuarlar ve yurt dışında gördük. Otomatik pilot, traktörün kendi kendine hareket etmesini sağlayan bir sistem. Traktörü tarla ekiminde şoförsüz kullana biliyorsunuz. Tarlaya, tarım araçlarına yerleştirilen sensör ve cihazlar vasıtasıyla toprağın havanın nemi anlık olarak ölçülüp sulama veya ilaçlama faaliyeti doğru zamanda doğru miktarda yapılabildiği gibi tarla sürülme veya hasat faaliyetleri uydudan otomatik düzenleme vasıtasıyla neredeyse iki santimetre hassasiyetle gerçekleşerek tarım arazisinden maksimum faydalanılması sağlanıyor. Hassas tarım uygulamasında amaç verimliliği ve hasılatı arttırmak, masrafları azaltmak, toprak ve suyu korumak ve genel olarak tarım yönetim sistemini geliştirmek"

Hassas Tarım Üründe Verimliliği Arttırıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hassas Tarım Üründe Verimliliği Arttırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement