Hastaneden Sahte Engelliye E-Takip - Son Dakika
Güncel

Hastaneden Sahte Engelliye E-Takip

Hastaneden Sahte Engelliye E-Takip

İzmir Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi, engelli raporunda sahteciliği önlemek amacıyla internette takip sistemi oluşturdu.

14.06.2013 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi, engelli raporunda sahteciliği önlemek amacıyla internette takip sistemi oluşturdu.

Hastane Başhekimi Uzman Doktor Osman Yaşar Öz, yaptığı açıklamada, hastanenin sağlık kurulunun her gün toplandığını ve başvuruları değerlendirdiğini belirterek, başvuru sonuçlarının hastanenin internet sitesinde yer aldığını söyledi. T.C. kimlik ve rapor numarasını yazan başvuru sahiplerinin heyet raporu verilerine internet üzerinden ulaşabileceğine işaret eden Öz, sistemin engelli raporunda sahteciliği önleyeceğini vurguladı. Engelli vatandaşların hastanelerde düzenlenen raporlarla resmi kurum ve özel kuruluşların bazı hizmetlerinden ücretsiz ya da indirimli faydalanabildiğini dile getiren Öz, "Araba alımında Özel Tüketim Vergisi dahil olmak üzere engelli raporuna sahip olanlar birçok vergiyi ödemiyor, hatta bazı engelli vatandaşlarımıza aylık bağlanabiliyor. Hastanemizde oluşturduğumuz sistemle engelli raporunun sahte olup olmadığı sorgulanabiliyor" dedi.

Osman Yaşar Öz, sahte rapor düzenleyen ya da evrakta sahtecilik yapan kişi veya gruplara ilişkin duyumlar elde ettiklerini ve bu yönde haberler okuduklarına dikkati çekerek, gerçek olmayan bu raporların topluma maddi ve manevi zarar verdiğini ifade etti.

Engellilere yönelik hizmet veren kurum ve kuruluşların Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nden alınan raporları www.alsancakdh.gov.tr adresinden doğrulatmasını isteyen Öz, şöyle konuştu: "Sağlıklı olduğu halde bazı kişilerin raporda tahrifat yaptığını ve engelli haklarından faydalandığını biliyoruz. Biz hastanemizdeki kurulun verdiği raporları internet sitemizde yayınlıyoruz ve tüm kuruluşlara da aynı sistemi kullanmalarını öneriyoruz. Tüm heyet raporlarının tek merkezde toplanması ve ülke genelinde rapor sorgulama altyapısı oluşturulması da mümkün olabilir"

HASTANE HİZMETLERİNDE KOLAYLIK

Dr. Osman Yaşar Öz, hastane hizmetlerindeki gelişimin sağlık kurulu raporları ile sınırlı kalmadığını, banyosuz röntgen filmi çekilmesini sağlayan skopi cihazı aldıklarını, cihaz sayesinde doktorların hasta röntgenlerini kısa sürede poliklinikteki bilgisayarlarında görebildiklerini ve teşhis koyabildiklerini belirtti. Alsancak ve Bornova Ağız Diş Sağlığı merkezleri ile protokol imzaladıklarına işaret eden Öz, engellilere ameliyathanede genel anestezi altında müdahale ettiklerini söyledi. Dr. Öz, yakın gelecekte bir ilçeye semt polikliniği açarak hastalara daha fazla hizmet verme gayreti olacağını belirterek şöyle konuştu: "Dr. Öz mevcut alan içerisindeki bazı yapıları değiştirip Alsancak semtine yakışık konsepte çalışmalarımız olacak. Alsancak Devlet Hastanesinin çehresi ve hizmet sunumunda önemli çalışmalarımız olacak." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hastaneden Sahte Engelliye E-Takip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement