Havalimanında Açığa Park Eden Uçakların Yolcuları Terminale Hızla Girecek - Son Dakika
Güncel

Havalimanında Açığa Park Eden Uçakların Yolcuları Terminale Hızla Girecek

Havalimanında Açığa Park Eden Uçakların Yolcuları Terminale Hızla Girecek

Atatürk Havalimanı'nda açığa park eden uçaklardan terminale gelecek yolcular için yeni bir kapı hizmete açıldı.

25.09.2013 14:00

Atatürk Havalimanı'nda açığa park eden uçaklardan terminale gelecek yolcular için yeni bir kapı hizmete açıldı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, "THY son 10 yılda yüzde 450 büyüdü. Diğer Avrupalı havayollarına baktığımız zaman yüzde 10'u geçen şirket yok" dedi.

Atatürk Havalimanı'nda açığa park eden uçaklardan terminale gelecek yolcular için yeni bir kapı hizmete açıldı. Hizmete giren yeni kapı için Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen törene AHL Mülki İdare Amiri Yalçın Bulut, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü katıldı. Törende konuşan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "Şuanda THY dünyanın sayılı havayollarından birisi oldu. Bizde onların hava üssü olarak kendimizi konumlandırmamız gerekiyor" dedi.

Eksiklerini gidermeye çalıştıklarını söyleyen Şener, "2000 yılında Atatürk Havalimanı'nı yaparken THY buranın ana kullanıcı olarak çok daha küçüktü. Sadece İstanbul'a gelen ve İstanbul'dan giden yolcuları taşıyordu. Şuanda THY dünyanın sayılı havayollarından birisi oldu. Bizde onların hava üssü olarak kendimizi konumlandırmamız gerekiyor. Yani transit yolcu 2000'li yıllarda sıfır iken, şuanda yolcu sayısının yüzde 40'unu oluşturuyor. Bu havalimanında transit yolcuya göre dizayn edilmiş bir havayolu değildi. Şuanda ona göre bizde eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz. DHMİ, TAV ve THY olarak ortak karar alma mekanizmasını kurduk. THY ne yapacaksa 2023'e kadar bize planlarını verdi. Uçak programını, yolcu sayısı tahminlerini verdi. DHMİ'ye biz ne yaptığımızı tek tek bildiriyoruz. İzin alıyoruz. Biz 2020 yılına kadar eğer burada kalacak ise yolcuya hizmeti en iyi şekilde birlikte yürüteceğimize inanıyoruz. Bu kapı küçük gibi görünüyor ama terminalimizin dar boğazı gibi. Uzakta park eden uçaklardaki yolcuların havalimanına tek bir giriş kapısı varken, şimdi ikinci kapı açıldı. DHMİ'nin bu tarafa yaptığı yatırım ile oradaki 48 uçağın yolcuları da buradaki kapıyı kullanacak. Bizim asli görevimiz yolcu ve bagaj akışını en iyi şekilde sağlamaktır" diye konuştu.

"THY YÜZDE 450 BÜYÜDÜ"

THY'nin uluslararası anlamda rekabet eden bir havayolu şirketi olduğunu belirten THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ise, "Biz rekabet gücümüzü arttırmak için hizmet kalitemizi bir taraftan arttırmak için uğraşırken neticede giderlerimizi de minimuma indirmek zorundayız. Aksi taktirde bu büyümeyi yakalayamayız. THY son 10 yılda yüzde 450 büyüdü. Diğer Avrupalı havayollarına baktığımız zaman yüzde 10'u geçen şirket yok. Şimdi bu büyümeyi yönetebilmemiz için rakiplerimize de aynı şartlarda imkan sağlamamız lazım. Bizde personelimizin mutluluğu için elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz" dedi.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü de yaptığı konuşmada, "2013 yılı içerisinde yolcularımız için önemli işler yaptık. Birincisi açıkta parkeden uçaklardan gelen yolcular terminale tek bir noktadan giriyordu. Bugünden itibaren açtığımız bu kapıdan sonra yolcular iki ayrı noktadan giriş yapacaklar. Dolayısıyla Atatürk Havalimanı'nın batı ve güney yönünden otobüs içi yolcuların gelişi daha kolay hale gelecek" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Havalimanında Açığa Park Eden Uçakların Yolcuları Terminale Hızla Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement