Hayatını Kaybeden Sanatçı Ferdi Merter Kimdir? - Son Dakika
Güncel

Hayatını Kaybeden Sanatçı Ferdi Merter Kimdir?

Hayatını Kaybeden Sanatçı Ferdi Merter Kimdir?

Usta oyuncu, yönetmen, senarist ve seslendirme sanatçısı Ferdi Merter 79 yaşında hayata gözlerini yumdu. Peki, Ferdi Merter kimdir?

20.09.2018 09:49

Geçtiğimiz Şubat ayından baş dönmesi nedeniyle düşüp kalça kemiğini kıran usta oyuncu , geçirdiği kazanın ardından eski sağlığına kavuşamadı. Sağlık durumu iyiye gitmeyen Merter, 79 yaşında hayatını kaybetti.

İSMİNİ FERDİ TAYFUR'DAN ALDI

, 19 Haziran 1939 tarihinde İstanbul'da doğdu. Kariyerine ilk olarak 1940 yılında Tosun Paşa filmiyle başladı. Devam eden yıllarda 20 filmde çocuk ve genç oyuncu olarak yer buldu. 1945 yılında Yeşilçam'da seslendirme sanatçılığı yapmaya başladı. ''Ferdi'' ismini dublaj hocası olan 'dan aldı.

Hayatını Kaybeden Sanatçı <a class='keyword-sd' href='/ferdi-merter/' title='Ferdi Merter'>Ferdi Merter</a> Kimdir?

CANSIN MERTER İLE EVLENDİ

Merter, 1958 yılına kadar İstanbul'da sinema ve tiyatro çalışmalarına devam etti. 1959 yılında konservatuvara girmeye hak kazanan sanatçı, İtalyan Lisesi'ndeki eğitiminin ardında, 1962 yılında Ankara Devlet Konservatuarı'ndan mezun oldu. 1963 yılında Sivas'ta askerliğini yaptıktan sonra, 1965 yılında halen evli olduğu Cansın Hanım ile evlendi.

SANATIN HER ALANINDA YER ALDI

Usta oyuncu, 1962-2004 yılları arasında Devlet Tiyatrolarında oyuncu, yönetmen, edebi kurul üyesi, disiplin kurulu üyesi, baş rejisörlük, Ankara ve Adana Devlet tiyatrolarında sanat yönetmenliği görevlerinde bulundu ve ayrıca Ankara Sanat Tiyatrosu'nda çalıştı. Türkiye Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği yönetim kurulunda görev yaptı. Tiyatro Yazarları Derneği başkanı olup, seslendirme çalışmaları yaptı ve çeşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

Hayatını Kaybeden Sanatçı Ferdi Merter Kimdir?

'FERDİ MERTER SANAT AKADEMİSİ'Nİ KURDU

Hayatını sanata adayan , "Ferdi Merter Sanat Akademisi"'ni ve 2004'de oyuncu olan kızı Almula Merter ile birlikte Çığır Sahne'yi kurdu. Sinema alanında yönetmenlik ve senaryo yazarlığı çalışmalarında bulunan Ferdi Merter, beş kitap yayınladı. , Yeşilçam'ın karakter oyuncusu Renan Fosforoğlu'nun oğlu, tiyatro ve sinema sanatçısı 'nun ise ağabeyidir.

Hayatını Kaybeden Sanatçı Ferdi Merter Kimdir?

Son Dakika Güncel Hayatını Kaybeden Sanatçı Ferdi Merter Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement