Hayırsever İşadamından Denizliye 6. Okul - Son Dakika
Güncel

Hayırsever İşadamından Denizliye 6. Okul

Hayırsever İşadamından Denizliye 6. Okul

Denizlili hayırsever işadamı Mustafa Kaynak eğitime yaptığı katkılara bir yenisini daha ekledi.

04.09.2013 19:33

Daha önce Denizli'ye 5 okul yaptıran Mustafa Kaynak kız kardeşi Gülay Kaynak Sarıkaya'nın adının verileceği Endüstri Meslek Lisesi ve Milli Eğitim yatırımlarında kullanılmak üzere 1.500.000 TL bağışta bulundu. Okul protokolü Valilik Makamında imzalandı.

Valilik Makamında gerçekleştirilen imza törenine Vali Abdülkadir Demir, Hayırsever İşadamı Mustafa Kaynak, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Gürlesin ve İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül katıldı.

Törende konuşan Vali Abdülkadir Demir, 'Mustafa Bey belli periyotlar da okul yapmayı kendisine hedef edinmiş bir hayırsever. Denizli'de Kaynak ailesi hayırseverlikte önde olan ailelerden bir tanesi. Kayıtlarımıza baktığımızda imzaladığımız protokol ile birlikte 6. Okul oluyor. Yapılış sırasına göre Tavas Karahisar Sarıkaya İlköğretim Okulu, Sevil Kaynak İlköğretim Okulu, Kazım Kaynak Lisesi, Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi, Nalan Kaynak Anadolu Lisesi bugün de Gülay Kaynak Sarıkaya Endüstri Meslek ve Teknik Lisesini de bu gün tamamlamış olacağız. Bu işin özü şu; biliyorsunuz kaynak şirketler gurubu Denizli'miz için aynı zamanda sanayide de çok önde olan firmalarımızdan bir tanesi. Kaynak İplik A.Ş. şu anda İSO tarafından açıklanan Türkiye'deki İkinci Beşyüz'deki firmaların içinde olan güçlü bir firmamız. Bu sadece kaynak gurubunun bir firması, Kaynak grub diğer işkollarında da çok güçlü kendi alanında iş yapan önemli firmalardan ve biz Kaynak Şirketler grubuna dahil bütün firmalarımızla gurur duyuyoruz.

Dolayısıyla bu protokol, göğsümüzü kabartan bu başarıya daha farklı bir anlam katıyor. Çünkü Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi'nin hayırseverliğinin sponsorluğunu yapmış oluyorlar. Pamukkale Endüstri Meslek Lisemiz 2 yıl önce yapılmıştı, şu anda bu bağışla onun ismini Gülay Kaynak Sarıkaya Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi olarak değiştiriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Eğitim anlamında 2013 yılı çok bereketli bir yıl Denizli için. 8.ayın sonunda yaptığımız bu 9. protokol ve 9 protokolün şu ana kadar maddi değeri 9 milyon 500 bin lira. Konuyu özetleyecek olursak; her ay bir milyon ve hemen hemen her aya bir hayırsever düşüyor anlamı çıkmaktadır. Bu tablonun aynı şekilde devam edeceğine inanıyoruz. Dün de bir hayırseverimiz geldi. İnşallah önümüzdeki haftalar için de yeni bir protokolün de hazırlığını yapıyoruz. Yine 24 derslikli bir okul için aşağı yukarı mutabakat sağladık. Tabi burada önemli olan özellikle maddi değer. 9 milyon 500 bin liranın şehrimize verdiği moral çok önemli. Gerçi Denizli'de insanların birbirine verdiği destek ve hayırseverlik, hiçbir maddi değerle ifade edilemeyecek kadar duygu seli oluşturduğu düşüncesindeyim. Her zaman gururla söylüyoruz; Denizli'de yapılan okulların yüzde otuzunu hayırseverlerimiz yapıyor, dolayısıyla buda bize gurur veriyor. Bildiğiniz gibi 2013 yılında hem İl Özel İdaresi hem Milli Eğitim Bakanlığımız olarak çok güzel bir çalışmayla son 6 yılda yapılan okul kadar okul yapmayı şuanda başlattık ve devam ediyor. Eğitimde başarı çıtasını yükselme kriterlerinden biri olan okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi adına başlatmış olduğumuz bu çalışmada inşallah yıl sonuna kadar sizler de göreceksiniz çoğunu tamamlanmış olacağız. Sonuç olarak bütün hayırseverlerimizle gurur duyuyoruz ve teşekkür ediyoruz. Mustafa Kaynak Bey'in şahsında Kaynak ailesini tebrik ediyoruz. Hayırlı bol kazançlar diliyoruz.' Dedi.

Gülay Kaynak Sarıkaya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 24 derslikten oluşup bodrum + zemin + 2 kattır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hayırsever İşadamından Denizliye 6. Okul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement