HDP Urfa'da Aday Adaylarını Tanıttı - Son Dakika
Güncel

HDP Urfa'da Aday Adaylarını Tanıttı

HDP Urfa\'da Aday Adaylarını Tanıttı

7 Haziran'da yapılacak olan milletvekili seçimlerine parti olarak girecek olan HDP, Urfa'daki milletvekili aday adaylarını tanıttı.

10.03.2015 10:20

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa İl Örgütü 7 Haziran 2015'te yapılacak olan seçimde Urfa'dan milletvekili olmak için başvuru yapan aday adaylarını tanıttı.

Nevali Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısına HDP Şanlıurfa İl Eş Başkanları Rıdvan Yavuz ve Sevda Çelik Özbingöl'ün yanı sıra aday adayları katıldı.

Osman Baydemir'in katılmadığı aday adayı tanıtım toplantısının başında konuşan eş başkanlardan Sevda Çelik Özbingöl bütün aday adaylarına başarı diledi.

Daha sonra kürsüye gelen Eş Başkan Rıdvan Yavuz, HDP'nin Urfa'da görkemli bir kongre gerçekleştirdiğini hatırlattı ve başvurulardaki yoğun katılımla Urfa'nın başarılı seçim sonuçlarının ilk sinyalini verdiğini kaydetti.

HER KESİMDEN ADAY ADAYI VAR

HDP'ye milletvekili aday adayı olmak için başvuranların koltuk sevdalısı olmadığını belirten Yavuz, her kesimden başvurunun yapıldığını dile getirdi. Yavuz, "Yeni yaşam çağrısı ile partimizde milletvekilliği aday adaylık başvuru süreci 16 Şubat tarihinde başlamış olup, 5 Mart tarihinde sona ermiştir. Urfa il örgütümüze 87 adet başvuru yapılmış, 85 adet başvuru dosyası kabul edilmiştir. Başvuru döneminin ardından karşınızdayız. Bir aradayız. Bu basit bir tablo değil değerli arkadaşlar. Her biri çok değerli olan bu isimler listemiz kesinleştikten sonra da ve elbette seçim döneminde de aynı tabloda buluşacak. Biz bundan eminiz, çünkü bu kadroların hedefi koltuk değil. Bu kadrolar etnik köken, inanç, sınıf, cinsel kimlik ayrımın yapılmadığı özgür bir toplumun inşa formülü olan 'yeni yaşam' çağrısının hayat bulması için ellerini değil bedenlerini taşın akına koymuş fedakâr isimlerden oluşmaktadır. Aday adaylarımız arasında; hukukçular, doktorlar, mühendis ve mimarlar, ekonomistler, mali müşavirler, eczacı, eğitimci ve işadamları, teknikerler, serbest meslek erbapları, öğrenciler, emekliler ve ev hanımları bulunuyor. Halkların Demokratik Partisi, Türkiye siyasetine, eşit ve ortak yaşam yolunda birlikte yönetme esasına dayanan yeni bir anlayış, yeni bir enerji kazandırmıştır. Bizler de Urfa HDP İl Örgütü olarak bu enerjiyi ilimize samimi ve gönüllü bir ruh, çok güçlü kadro ve sistemli çalışmalarla taşımayı hedefliyoruz" dedi.

'URFA'NIN ÜRÜNÜ URFA'DA İŞLENMELİ'

Urfa'nın karşılaştığı bazı sorunları da dile getiren Yavuz, Urfa'nın hak ettiği yerde olması gerektiğini vurguladı. Yavuz, "Kadim toprakların ve kadim insanların şehri, Mezopotamya'nın kalbi, sanat tarihçilerinin tezlerinin berhava olduğu, tarihin başlangıç noktası, insanlığın ilk adımı, medeniyetler beşiği Urfa'mız, önderliğin, yiğitlerin, kadınların, gençlerin şehri olan ilimizde kullanılan elektrik ucuz ve kesintisiz olmalı. Urfa'nın ürünü Urfa'da işlenmeli. Urfa emekçisi kendi kentinde kazanmalıdır. Urfa sağlıklı yaşanabilir bir kent olmalı. Eğitimde ve bilimde Türkiye'nin ilk sıralarında olmalı. Ve unutulmamalıdır ki, Urfa'mızın aydınlık geleceğinin inşası, hepimiz için siyaset üstü bir durum olup, her kesimin kendini katarak üzerine düşeni yapması gereken toplumsal bir görevdir" diye konuştu.

'YENİ YAŞAMI HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ'

"Çağrımız, Urfa'nın esnafına, işçisine, emekçisine, çiftçisine, memuruna, kadınlara ve geleceğin teminatı olan gençleredir" diyen Yavuz sözlerini şöyle tamamladı: "Gelin el ele verelim. Aydınlık geleceğimizi birlikte inşa edelim. Urfa'yı hak ettiği güzel günlere birlikte taşıyalım. Elbette şu açık ve nettir; bugün bizler HDP siyasetinde umudu, inancı, direnişi halkların birlikteliğinden güç alarak var ediyoruz. Halklarımızdan aldığımız güçle, barajları yıkarak, Urfa'mız için yeni yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz. Bereketli Mezopotamya topraklarında çıktımız bu yolun sonuçlarının da bereketli olacağının temel göstergelerinden biri olan bu sayı ve çeşitlilik için her bir aday adayımıza teşekkür ediyoruz. Yine bugün bizleri yalnız bırakmayan değerli basın emekçilerine, ilçe eş başkanlarımıza ve bu organizasyonda emeği geçen il yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Yolunuz açık olsun yolumuz açık olsun." Yapılan konuşmaların ardından adaylarının toplu fotoğraf çekimiyle tanıtım toplantısı sona erdi.

İŞTE HDP'NİN LİSTESİ

7 Haziran seçimlerinde Şanlıurfa'dan 12 milletvekili adayından biri olmak için HDP'ye başvuran aday adaylarının listesi şöyle oluştu:

1 İBRAHİM OVABEYLİ
2 AZİZ BABACAN( İADE)
3 MEHMET ŞÜKRÜTURGUT
4 OSMAN BAYDEMİR
5 YUSUF YETİM
6 NUSRET TAVAS
7 CELAL ULUĞTÜRKEN
8 BAHRİ DEPREM( İADE)
9 RASİM ÇAKMAK
10 İSMAİL YILDIZ
11 MAHİR KAYA
12 ABDURAHMAN ÇELİK
13 AZİZ ARSLAN
14 YAŞAR GÜNDÜZALP
15 MUSTAFA AYAZ
16 İBRAHİM KÖKSAL
17 İSMET KARADAĞ
18 FATMA İZOL
19 ZİYA ÇALIŞKAN
20 İSMAİL IŞİK
21 BURHAN KILIÇ
22 MEHMET BEYHAN
23 MUSTAFA DOGAL
24 HALİL ÖNCEL
25 İBRAHİM HALİL AÇAR
26 ZÖHRE YILMAZ
27 YAĞMUR AKAY
28 İSMET BALCI
29 YUSUF GEÇGEL
30 MAHMUT ÖCEK
31 NİHAT ACIOĞLU
32 ALİ DOĞANOĞLU
33 BEHCET ÖCALAN
34 EKREM ŞAHİN
35 NAİLE DOĞANTÜRK DÜZGÖR
36 YASİN BATAN
37 YUSUF SERHAT BUCAK
38 HÜSEYİN ŞAHİN
39 MAHMUT MEMİTANLI
40 EYYÜB COŞKUN KESKİN
41 GÜLAY KOCA ÖZTÜRKOGLU
42 ALİ DUSAK
43 GÜLCAN AVCI
44 S.DİCLE YÜKSEL
45 ABDULKADİR ŞAHİN
46 İSA DEMİR
47 MAHMUT ARIKAN
48 ABDULKADİR KUBAT
49 BERİVAN UTKUN
50 AYŞE DOĞAN
51 MEHMET KARADAĞLI
52 EŞREF ŞADDAT ŞANSAL
53 ALİ TÜYSÜZ
54 NUREDDİN BENZER
55 YUSUF KEBECİ
56 M.SERHAT POLATSOY
57 HASAN AKBAŞ
58 HAMZA AĞAN
59 MUSTAFA ERASLAN
60 AHMET D0ĞAN
61 MEHMET SONGUR
62 SAMET ATABAY
63 GÜLTEN AKPOLAT
64 EBRU ERGEN KORKMAZ
65 HALİL BAYRAM
66 MEHMET SUMER
67 HAŞİM ŞEYHANLIOĞLU
68 MAHMUT KANDEMİR
69 CELALETTİN ERKMEN
70 M.HAMDİ DİRİER
71 İRFAN BABAOĞLU
72 M.REŞİT AKIL
73 SERDIL İZOL
74 CEMO TÜYSÜZ
75 İSMET DEMİR
76 M.ALİ AKIL
77 VEDAT KAYA
78 HALİT DURDU
79 MAHMUT GÜÇ
80 MAHMUT AKCAN
81 MEHMET ATIŞ
82 SELAHATTİN ALGAÇ
83 HEDLE OĞUR
84 MİRHAN İZOL
85 HIDIR GÜREL
86 FAİK AYATA
87 ALİ EROĞLU
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel HDP Urfa'da Aday Adaylarını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement