Herkesin Günde 1 Bardak Süt İçmesi Şart - Son Dakika
Güncel

Herkesin Günde 1 Bardak Süt İçmesi Şart

Herkesin Günde 1 Bardak Süt İçmesi Şart

Mirmahmutoğulları, son 10 yılda gıda, tarım ve hayvancılıkta ülkemizin çok önemli bir mesafe kaydettiğini ifade etti.

23.03.2013 15:27

Bursa Birlik Vakfı Şubesi tarafından düzenlenen geleneksel 'Cuma Meclisi' sohbetlerinin bu hafta ki konuğu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları oldu. Ülkemizde uygulanan tarım politikalarına değinen Mirmahmutoğulları, son 10 yılda gıda, tarım ve hayvancılıkta ülkemizin çok önemli bir mesafe kaydettiğini ifade etti.

' Türkiye, coğrafi konumu bakımından çok zengin özelliklere sahip.'

Ülkemizde son yıllarda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık konularında çok önemli gelişmeler yaşandığını ifade eden Mirmahmutoğulları, Ak Parti hükümetinin öncesinde yapılan üretimle, şu an yapılan üretimin arasında ciddi anlamda bir fark olduğunu belirtti. Ülkemizin coğrafi konumu bakımından çok zengin bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Mirmahmutoğulları, geçmişte avucumuzun içinde olan bu zenginliği kullanamadığımızı, fakat çiftçiye olan destek sayesinde üretimin arttığını ve 2023 hedefleri kapsamında tarım ve hayvancılık alanında dünyanın en önde gelen ülkeleri arasında yer alacaklarını ifade etti.

'Herkesin günde 1 bardak süt içmesi şart'

Ülkemizde yaşayan her bireyin sağlıklı olmasının şart olduğunu ifade eden , Mirmahmutoğulları, verdiği örnekte ülkemizde kanserli bir hastanın devlete olan maliyetinin yıllık yaklaşık 15 bin tl olduğunu belirtti. Sağlığın, herşeyden önce bireylerin kendi geleceğini etkilediğini söyleyen Mirmahmutoğulları, herkesi günde en az 1 bardak süt içmeye teşvik etmenin gerekli olduğunu ve bunu yaparsak en başta kendi sağlığımıza sonrasında ülke ekonomisine fayda sağlayacağımızı belirtti.

'Son 10 yılda hasılamızı 3 kat artırdık.'

Ak Parti hükümetinin iktidar olmasıyla birlikte ülkemizde gıda,tarım ve hayvancılık alanlarında çok önemli gelişmeler kaydedildiğinin altını çizen Mirmahmutoğulları, 10 yıl once 23 milyar dolar hasıla elde ederken, bu rakamı yaklaşık 3 katına çıkardıklarını ve şu an 63 milyar dolarlık bir hasılaya sahip olduklarını ifade etti. Ülkemizin bu rakamında üstünde bir ivmeye sahip olduğunu söyleyen Mirmahmutoğulları, 2023 hedefleri kapsamında 150 milyar dolarlık bir hasıla elde etmek istediklerini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Herkesin Günde 1 Bardak Süt İçmesi Şart - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement