Binlerce Kişi Hrant Dink İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Binlerce Kişi Hrant Dink İçin Yürüdü

Binlerce Kişi Hrant Dink İçin Yürüdü

Uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Dink için Agos gazetesi önünde anma töreni düzenlendi.

19.01.2014 16:09  Güncelleme: 16:37

Uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Hrant Dink'in ölümünün 7. yılı dolayısıyla Agos gazetesi önünde anma töreni düzenlendi. 

"UNUTMAYACAĞIZ, AFFETMEYECEĞİZ"

Taksim Maydanı'nda toplanan ve kendilerine "Hrant'ın Arkadaşları" adını veren grubun da aralarında yer aldığı çok sayıda kişi, "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz" ve "Unutmayacağız, affetmeyeceğiz" yazılı döviz ve pankartlar taşıdı. 

##5562965##

"HEPİMİZ HRANT DİNK'İZ SLOGANLARI"

Elmadağ  ve Harbiye Caddesi'nden Şişli'deki Agos gazetesinin önüne kadar yürüyen gruptakiler, "Her yer Agos, her yer direniş", "Hepimiz Hrant Dink'iz", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Hrant için, adalet için" ve "Bu, daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganları attı.

Grubun yürüyüşü sırasında, Türkçe ve Ermenice müzikler çalındı. Agos binasına, "7 yıldır birlikte korudular, birlikte susuyorlar" yazılı pankart asıldığı görüldü.

##5562320##

SAYGI DURUŞU YAPILDI

Taksim'den yürüyen grubun, Agos gazetesi önünde bekleyenlerle biraraya gelmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında Dink'in bir konuşması dinletildi. 

Burada konuşan Dink'in arkadaşı ve Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, "nerdeyse 100 yıl boyunca hayatlarında asılı duran bir tartışmayı bitirecek olan kişinin" bu dünyadan gidişinin üzerinden 7 yıl geçtiğini söyledi.

GÜLTEN KAYA AÇIKLAMA YAPTI

"Kollarını, halkların birlikte yan yana, birbirlerine dokunarak yaşama kültürü oluşturması için sıvayan Dink'in çabası ve mücadelesiyle oluşturabilecek ortak yaşam protokolümüze sıkıldı kurşunlar" diyen Kaya, bu cinayetle içlerindeki kuşların göç ettiğini, yapraklarının döküldüğünü, ocak ayında ocaklarının karatıldığını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Binlerce Kişi Hrant Dink İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • kahraman kentli: şerefsiz ermeniler daha unutmadık şehit ettiginiz bürokratlarımızı adiler sapına kadar türküm ne mutlu Türküm diyene burda yürüyen türk varsa kanından şüpe duyarım.................. 44 9 Yanıtla
    MUTLU: HELAL KAHRAMAN KENTLİ, YORUMUNUN YANINDAYIM. 0 0
  • timur: ermeni=pkk=bdp dir işte işin özü bu 39 6 Yanıtla
  • türkiye: hrant dink in 7. ölüm yıl dönümünde ogün samas ı saygı ve sevgiyle anıyoruz allan yar ve yardımcısı olsun 30 6 Yanıtla
  • kenan: hepimiz ogün samas ız türküz biz, siz ermeni olun vatan haini olun 25 9 Yanıtla
  • MUTLU: BEN ERMENİ DEĞİLİMMMMMMMMM. 30 3 Yanıtla
  • Kaan: bukadar cöpü ayni anda hic görmedim 24 8 Yanıtla
  • tarkanozer: Ben TÜRK eşim ise KÜRT.. ama asla ve asla ERMENİ değilim... Ermeniler adam olsa sınırımızı açardık... Ama değilmiş.. Ve onları yanımda da İSTEMİYORUM.... Kürt-Türk kavgasını yaratan da onlar değilmi.. Çek elini ÜLKEMDEN EYYYYY ERMENİ.... Defol.... Sınırda açılmaz inşallah da orada sıkışıp kalırsın.... 26 6 Yanıtla
  • kenan: televizyonda eylem yapan hainler gördüğümde ağzıma gelen hakaret ve küfürleri yağdırıyorum ülkeyi karıştırmaya çalışıyor vatan hainleri 25 6 Yanıtla
  • ayse: ALLAH bunlara fırsat vermesin.HEPİMİZ TÜRKÜZ.YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ.YAŞASIN TÜRK ULUSU. 23 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement