HÜDA PAR STK Ziyaretleri Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

HÜDA PAR STK Ziyaretleri Devam Ediyor

HÜDA PAR STK Ziyaretleri Devam Ediyor

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanlığı başlattığı STK ziyaretlerine AGİAD ve İHH Ağrı Şubesini ziyaret ederek devam etti.

26.06.2013 14:49

Hür Dava Partisi Ağrı İl Başanlığı heyeti sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek sorunlarını dinlemeye devam ediyor. İl Başkanı Burhan Aslan, Merkez İlçe Başkanı Şaban Gökhan, İl Başkan Yardımcıları Rıfat Yılmaz, Ahmet Karhan ve parti üyelerinden oluşan heyet öncelikle Ağrı Genç İş Adamları Derneği (AGİAD)'ni ziyaret etti. Heyeti AGİAD Başkanı Mevlüt Bayındır ve üyeler karşıladı.

Merkez İlçe Başkanı Şaban Gökhan ziyarette kısa bir konuşma yaptı. Gökhan," Bugün siyaset ülkemizde başka bir şekilde algılanıyor, rant merkezi, yalanını yuvası olarak görülmeye ve o yöne götürülmeye çalışılıyor. Biz HÜDA PAR olarak yapacağımız çalışmalar ile siyaset İslami ahlak yükleyerek onu Üstad Bediüzzaman'ın tabiri ile İslamlaştıracağız inşallah. Hareketimiz bu çerçevede olduğu sürece çözemeyeceğimiz bir sorunun olacağını tahmin etmiyoruz." Dedi.

Müslümanların yıllardır haklarının gasp edildiğini söyleyen AGİAD Başkanı Mevlüt Bayındır konuşmasında şu ifadelere yer verdi," Yıllardır biz Müslümanları anlamayan, haklarını gasp eden azınlıklar tarafından yönetildik, hor görüldük ve ezildik. Müslümanlar olarak daha yeni yeni kendimize gelmeye, haklarımızı talep etmeye başlamışız."

"Özelde Ağrı için konuşcak olursak, bir çok ilden gelir olarak, yatırım, eğitim ve sayamayacağımız bir çok alanda geride kalmışız. Ağrı'nın tek fabrikası olan Şeker Fabrikası ise siyasi istikrarsızlıktan dolayı artık kapanma noktasına gelmiş. Bu fabrika sadece şeker yapma yeri değil, ili kalkındıran, istikrar kazandıran bir vasıta idi. Bu ve benzeri yatırım ve değerlerimize sahip çıkmamız gerekir. İşte bu sebeplerden dolayı dürüst insanların siyaset yapması gerekiyor. Bu düşünceler ile HÜDA PAR'ın siyasete dürüstlük kazandıracağı inancındayız. Partinin özelde Müslümanlar ve genelde ise tüm insanlık için hayırlara vesile olması temennisindeyiz."

Heyet AGİAD ziyaretinden sonra İHH Ağrı Şubesini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan İl Başkanı Burah Aslan, topluluğumun içerisindeki temel hak ve hürriyetlerin,inanaç alanındaki özgürlüklerin kazanılabilmesi için islami referansılı bir siyasetin yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Aslan ," islam referanslarını kendine prensip edinen ve bu ilkeler üzerinde çalışan islami bir siyasetin topluluğumuzun içerisindeki kaosu kaldıracağını, kardeşlik ruhunu oluşturacağı kanaatindeyiz. Ve bu alanda Müslümanların siyasi alanlarda bir temsiliyet sorununun olduğunu ve Müslümanların eksik bir alanı olduğundan HÜDA-PAR'ı kurduk " dedi.

Siyasete girmenin büyük sorumluluk ve büyük bir risk olduğunu ifade eden İHH Ağrı Şube Başkanı Keren Anığı HÜDA PAR'ın kaldırılması zor olan bir kulvara girdiğini söyledi. Anığı," Bugün Müslümanlar olarak büyük bir yükün altına girmişsiniz. Bu alanda ciddi çalışma ve gayret sarf etmeniz gerekiyor. Müslümanların Türkiye'de iktidara gelerek büyük imtihanlar verdiğini zamanında müşahede etmişizdir. Değindiğiniz gibi siyasetin ahlaklanması lazım yoksa sıkntılar devam edecektir. Sizlerinde işte bundan dolayı yükünüzün ağır olduğunu düşünüyoruz. Allah-u Teala kurulan partinizin hayırlara vesile kılsın. Allah yar ve yardımcınız olsun." İfadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel HÜDA PAR STK Ziyaretleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement