İGM'den Kardeş Hessen Eyaletine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

İGM'den Kardeş Hessen Eyaletine Ziyaret

İGM\'den Kardeş Hessen Eyaletine Ziyaret

Bursa İl Genel Meclisi Almanya'nın Hessen Parlamentosunun Başkanı Norbert Kartmann'ın resmi davetlisi olarak Wiesbaden'e gitti.

22.05.2013 14:13

Resmi temaslarda bulunan İGM heyetine Nedim Akdemir, Ak Parti Grup Başkanvekili Fethi Yıldız,CHP Grup Başkanvekili Sebahattin Sesli, MHP Grup Başkanvekili Bekir Turunç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Özel İdare İnsan Kaynakları Daire Başkanı M.Muharrem Tüfekçi ve Meclis Üyeleri katıldılar.

21 Ekim 2010 yılında İl Genel Meclisi kararıyla kardeşlik antlaşması imzalanan Almanya'nın Hessen Eyaletiyle karşılık diyalogların gelişmesi çerçevesinde Nedim Akdemir Başkanlığındaki İGM heyeti Wiesbaden ve Frankfurt'ta resmi temaslarda bulundu. Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı, Uyum, Adalet ve Avrupa Bakanı Jörg Uwe Hahn ve Eyalet Parlamentosu Başkan Yardımcısı Lothar Quanz tarafından da kabul edilen heyet karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. İGM heyetinin resmi temaslarına Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici'de eşlik etti.

Hessen Eyalet Parlamentosu Başkanı Norbert Kartmann sevgili dostlarım Hessen parlamentosu olarak Türkiye'den gelen mevkidaşlarımızı içtenlikle selamlıyorum, özellikle Bursa'daki kardeş parlamentomuz olan İl Genel Meclisimizi selamlamak istiyorum. Bursa'daki mevkidaşım Nedim Akdemir'i selamlıyorum çünkü başkanlar tüm dünyada dayanışma içinde olmalıdırlar. Türkiye Almanya dediğimiz zaman hep bir araya gelmemiz doğaldır ama zordur da. Tabiki neden zordur bunun çok öznel sebepleri vardır, her zaman Türklerle karşılaştığımız zaman burada vatandaşlarımızla da karşılaşmış oluyoruz güncel konulardır bunlar, tartışmalar vardır uyum konusunda istenilenin tam olmadığı bazı adacıklarında olduğunu görüyoruz, tabiî ki bu konuların üzerinde duruyoruz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz çünkü hayatın gayet normal bir şekilde seyretmesini istiyoruz ülkemizin her tarafında. Kızdığım bir nokta var Türk-Alman dostluğu dediğimiz zaman istisna örneklerin medya tarafından ön plana çıkartılması, sorunlar olabilir ama önemli olan barışçıl bir şekilde yaklaşmaktır bizim istediğimiz, Almanya dediğiniz zaman bir çok farklı kültüre mensup insan barışçıl bir birliktelik sağlamıştır. Almanya'nın ilk eyaleti olan Hessen eğer Bursa ile kardeş oluyorsa bu bizlerin farklı millete mensup kişilerle birlikte yaşamak istediğimizi gösterir açıklamasında bulundu.

Bursa İl Genel Meclisi Nedim Akdemir hepinizin bildiği gibi Almanya ve Türkiye arasında tarihe dayanan bir dostluğumuz mevcuttur. Bizlerde bu dostluğun ve kardeşliğin devam etmesi amacında 2010 yılında Hessen Eyaletiyle kardeşlik ve dostluk antlaşması imzaladık, gerçi Hessen Eyaleti bizlere yabancı değil çünkü Bursa olarak ilk defa 1971 yılında Darmustad şehri ile antlaşma imzalandı ve bu şehir Hessen Eyaletinin bir şehri. Wisbaden yeşiliyle, termal kaplıcalarıyla ve turizmiyle Bursa'ya çok benzeyen bir şehir. 2010 yılında yaptığımız bu dostluk antlaşması kapsamında çok yeni bir antlaşma olmasına rağmen çok kısa zamanda ekonomik işbirliğinden tutun karşılıklı öğrenci takasına kadar gidecek bir çok ortak buluşma noktamız olacaktır ve bu işbirliğinin daha geniş bir zeminde devam edeceğine inanıyorum dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İGM'den Kardeş Hessen Eyaletine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement