İgm'den Kardeş Ziyareti - Son Dakika
Güncel

İgm'den Kardeş Ziyareti

İgm\'den Kardeş Ziyareti

Bursa İl Genel Meclisi, Almanya'nın Hessen Parlamentosu Başkanı Norbert Kartmann'ın resmi davetlisi olarak Wiesbaden'e gitti.

21.05.2013 13:08

Bursa İl Genel Meclisi, Almanya'nın Hessen Parlamentosu Başkanı Norbert Kartmann'ın resmi davetlisi olarak Wiesbaden'e gitti.

Resmi temaslarda bulunan heyette İGM Başkanı Nedim Akdemir, grup başkan vekilleri ve meclis üyeleri yer aldı. 21 Ekim 2010'da İl Genel Meclisi kararıyla kardeşlik anlaşması imzalanan Almanya'nın Hessen eyaletinde İGM heyeti Wiesbaden ve Frankfurt'ta resmi temaslarda bulundu. Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı, Uyum, Adalet ve Avrupa Bakanı Jörg Uwe Hahn ve Eyalet Parlamentosu Başkan Yardımcısı Lothar Quanz tarafından da kabul edilen heyet karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. İGM heyetinin resmi temaslarına Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici de eşlik etti.

Başkan Norbert Kartmann, "Hessen Parlamentosu olarak Türkiye'den gelen mevkidaşlarımızı içtenlikle selamlıyorum. Bursa'daki mevkidaşım Nedim Akdemir'i selamlıyorum, çünkü başkanlar tüm dünyada dayanışma içinde olmalıdırlar. Türkiye ile Almanya dediğimiz zaman hep bir araya gelmemiz doğaldır, ama zordur da. Türk-Alman dostluğu dediğimiz zaman istisna örneklerin medya tarafından ön plana çıkartılmasına üzülüyoruz. Sıkıntılar olabilir, ama önemli olan barışçı bir şekilde yaklaşmaktır" dedi.

Bursa İl Genel Meclisi Nedim Akdemir ise, "Almanya ile tarihe dayanan bir dostluğumuz mevcuttur. Bizler bu dostluğun ve kardeşliğin devam etmesi için 2010 yılında Hessen eyaletiyle kardeşlik ve dostluk antlaşması imzaladık, Gerçi Hessen bizlere yabancı değil, çünkü Bursa olarak ilk defa 1971 yılında Darmustad şehri ile anlaşma imzalandı, bu şehir Hessen'in bir vilayeti. Wisbaden, yeşiliyle, termal kaplıcalarıyla ve turizmiyle Bursa'ya çok benzeyen bir şehir" diye konuştu.

(MŞ)

21.05.2013 12: 58: 07

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İgm'den Kardeş Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement