İhlas Vakfı Öğretmenler Kulübü Toplandı - Son Dakika
Güncel

İhlas Vakfı Öğretmenler Kulübü Toplandı

İhlas Vakfı Öğretmenler Kulübü Toplandı

İhlas Vakfı yurtlarından öğretmen olarak mezun olan eğitimciler bir araya gelerek kurdukları Öğretmenler Kulübünün ilk toplantısını yaptılar.

10.03.2014 14:16

İhlas Vakfı yurtlarından öğretmen olarak mezun olan eğitimciler bir araya gelerek kurdukları Öğretmenler Kulübünün ilk toplantısını yaptılar.

İhlas Vakfı'nın Bahçelievler'deki merkezinde yapılan toplantıya İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Avukat Mehmet Okyay, Eğitim Koordinatörü Mustafa Çetin Varlık, İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç ile vakfın yurtlarından mezun olduktan sonra İhlas Koleji'nde öğretmenlik yapan öğretmenlerin yanı sıra resmi ve özel okullarda çalışan öğretmenler de katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Mustafa Çetin Varlık, gerçekleştirilen toplantının amacını Öğretmenler Kulübü olarak neler yapılabilir, ne gibi çalışmalar düzenlenebilir noktasında fikir almak olduğunu söyledi. Oluşumda katkıda bulunanlara teşekkür eden Varlık, Öğretmenler Kulübü'nü geliştirmek için herkesin fikrine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Toplantıda İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Avukat Mehmet Okyay, vakfın 40 yıllık geçmişine vurgu yaparak, "İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır" hadisinden yola çıkan Merhum Enver Ören ve arkadaşları İhlas Vakfı'nı kurmuşlardır" dedi.

Vakfın hizmetleri hakkında bilgiler veren Okyay, yurt içinde ve yurt dışında yapılan organizasyonları sunum eşliğinde anlattı. Afrika'dan Asya'ya kadar geniş bir coğrafyada hizmet verdiklerini hatırlatan Okyay, hizmet verilen ülke sayısını arttırmak için çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

Vakıf yurtlarına da değinen Okyay, yurt içinde 31 yurt dışında da 13 öğrenci yurdunun yanı sıra öğrenci evleri ve pansiyonlarla gençlere hizmet verdiklerini vurguladı. Bu yurtlarda 2511 öğrenci kaldığını dile getiren Okyay, Türkiye'deki yurtlarda 216 yabancı uyruklu öğrenciyi de barındırdıklarını söyledi.

Okyay'dan sonra söz alan Kariyer Akademisi Koordinatörü Adem Gültekin de Kariyer Akademisi'nin yıl içinde gerçekleştirdiği organizasyonlara değindi. Gültekin ayrıca akademinin en önemli organizasyonu olan Kariyer Zirvesi'nin bu yıl Haziran ayı içerisinde düzenleneceğinin de müjdesini verdi.

Öğretmenlerin fikir ve görüşlerinin alındığını toplantıda İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, bir eğitimci olarak öğretmenliği dünyanın en güzel mesleği olarak gördüğünü belirtti. Koç, Öğretmenler Kulübü'nün kulüpler içerisinde en önemli kulüp olduğunu belirtti. İhlas Vakfı yurtlarında kalarak okullarından mezun olarak öğretmen olan gençlerin İhlas Koleji okullarında vazife yaptıklarını söyleyen Koç, bu gençlerin çok önemli hizmetlerde aktif rol oynadıklarını ifade etti. Bu ve bundan sonraki toplantılarda Türk eğitimine yön verecek fikirlerin ortaya çıkacağını söyleyen Koç, konuşmasında İhlas Koleji'nin faaliyetleri hakkında da bilgiler verdi. Hami Koç, asrın getirdiği teknolojik yenilikleri okullarda uygulamak için tüm gayretleri ile çalıştıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından kulübün icra yönetimi belirlenirken katılımcıların tamamının desteğiyle İhlas Vakfı yurtlarından mezun olan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Cüneyt Günay kulübün koordinatörü seçildi. İhlas Vakfı yurtlarından mezun olmuş, resmi ve özel okullarda çalışan 7 öğretmen de İhlas Vakfı Öğretmenler Kulübünün kuruluna seçildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İhlas Vakfı Öğretmenler Kulübü Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement