İniyak Ekibine Validen Sertifika - Son Dakika
Güncel

İniyak Ekibine Validen Sertifika

İniyak Ekibine Validen Sertifika

İHH İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) bünyesinde 2012 yılında kurulan 24 kişilik İnegöl İnsani Yardım Arama Kurtarma (İNİYAK) ekibine sertifikaları Bursa Valisi Münir Karaloğlu tarafından verildi.

25.06.2014 12:54

İHH İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) bünyesinde 2012 yılında kurulan 24 kişilik İnegöl İnsani Yardım Arama Kurtarma (İNİYAK) ekibine sertifikaları Bursa Valisi Münir Karaloğlu tarafından verildi.

MÜSİAD İnegöl Şubesi'in çok amaçlı salonunda düzenlenen sertifika törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İHH Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan, İHH İNİYAD Başkanı Fikret Bayram, İNİYAK ekibi ve aileleri katıldı. İNİYAK ekip lideri Varol Yılmaz, İnegöl'de bir sivil toplum kuruluşu tarafından ilk defa arama kurtarma ekibi kurulduğunu söyledi. İkinci grup eğitimleri de alacaklarını ifade eden Varol Yılmaz, "Bu eğitimleri alarak uzmanlaşmak istiyoruz. Bunun yanında kadromuzu genişletmek istiyoruz. Toplum afet gönüllüleri ile mali afet gönüllülerini oluşturup, İnegöl'de bir ilke daha imza atmak istiyoruz. Valimizin tavsiye ettiği Dağcılık Kulübünü faaliyete geçirmek istiyoruz. İnegöllü hayırseverlerin desteğini her zaman bekliyoruz" dedi.

Van depreminde arama kurtarma ekiplerinin profesyonelce çalıştığını ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Türkiye 1999 yılında Marmara depreminde arama kurtarma konusunda ciddi bir sıkıntı yaşamıştır. Türkiye'nin kamu kurum ve sivil toplum örgütlerinin ne kadar hazırlıksız olduğunu görmüştük, ama Van depreminde başka bir yüzünü gördük. Türkiye'de arama kurtarma ve sivil toplum belli bir seviyeye geldi. Bugün Bursa'da binalarda sıkıntı var diyoruz, kentsel dönüşümün elzem olduğunu söylüyoruz. Bugün sertifika alacak arkadaşlarımızın sürekli kendilerini yenilemeleri ve her an acil bir duruma hazır bulunmaları lazım" dedi.

Karaloğlu, Marmara'nın deprem bölgesi olduğunu, depreme karşı kendilerini ve vatandaşları hazırlamaları gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından bugüne kadar zorlu şartlar altında, hafif arama kurtarma, enkazda arama kurtarma, dağ arama kurtarma, ilk yardım, su altı dalgıçlık eğitimi, yüksek bina tahliyesi eğitimi ve yangın eğitimi alan 24 kişiye sertifikaları Vali Karaloğlu, Kaymakam Ali Akça ve İHH Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan tarafından verildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İniyak Ekibine Validen Sertifika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement