İnteraktif Pazarlama Zirvesi - Son Dakika
Güncel

İnteraktif Pazarlama Zirvesi

İnteraktif Pazarlama Zirvesi

TTNET Dijital Medya Pazarlama Direktörü Yaman Alpata, "Türkiye'de iPTV televizyon, izleme alışkanlıklarını değiştiriyor" dedi.

19.09.2012 15:28

TTNET Dijital Medya Pazarlama Direktörü Yaman Alpata, " Türkiye'de iPTV televizyon, izleme alışkanlıklarını değiştiriyor" dedi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, TTNET ana sponsorluğunda bu yıl yedinci kez düzenlenen İnteraktif Pazarlama Zirvesi'nin ilk gününde "limiti olmayan TV iPTV" konulu panel gerçekleştirildi.

Doruktan Türker'in moderatörlüğünü üstlendiği panel, iPTV Derneği Başkanı Atıf Ünaldı'nın dünyada ve Türkiye'de iPTV'nin dününü, bugününü tartıştığı vizyon konuşmasıyla başladı.

Panel bölümünde söz alan TTNET Dijital Medya Pazarlama Direktörü Yaman Alpata, Türkiye'yi iPTV kavramı ile tanıştıran Tivibu Ev platformunun yakın zamanda 100 bin kullanıcıyı geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de iPTV televizyon izleme alışkanlıklarını değiştiriyor. Yaptığımız araştırmalarda özellikle Tivibu'nun 'Seç İzle' ve 'Tekrar İzle' gibi gelişmiş özellikleri sayesinde televizyon izleyicilerinin bizi tercih ettiğini gördük. 'Tekrar İzle' servisimiz izleyici alışkanlıklarını değiştiriyor. Tivibu aboneleri dizileri bilerek kaçırıyorlar çünkü 'Tekrar İzle' ile istedikleri zaman izlemek istiyorlar. 'Seç İzle' servisimizin gördüğü ilgi için de şu örneği verebiliriz: Tivibu Ev'in 'Kırmızı Halı' klasöründeki filmler 22-28 Haziran haftasında yaklaşık 35 bin kez izlendi. Aynı dönemde Türkiye genelindeki sinemalar toplamda 354 bin izleyiciye ulaşırken, Tivibu Ev'in 'Kırmızı Halı' klasörü yüzde 10 pazar payı ile Türkiye'nin en büyük sinema salonu oldu."

Vestel İş Geliştirme Müdürü Yankı Yalçın ise Türk üreticilerin değişen pazar dinamiklerine hızlı şekilde adapte olduklarını ifade ederek, "Vestel olarak değişen tüketici alışkanlıklarını takip ediyor ve yeni nesil cihazlarımızla son teknolojileri kullanarak medya sektörünün de ilgisini çekecek bir fırtına yaratmaya çalışıyoruz" dedi.

Bu arada, panel öncesinde gerçekleştirilen yarışmada bir katılımcı, Apple'ın tablet bilgisayarı 'Yeni iPad"in sahibi oldu.

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İnteraktif Pazarlama Zirvesi'nde TTNET'in; Tivibu, TTNET Müzik ve Playstore gibi servislerinin deneyimlenebildiği stand alanında gerçekleştirilen etkinliklerde katılımcılar birbirinden renkli hediyelere sahip olma şansını yakaladı.

Muhabir: Elif Ferhan Durmuş

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İnteraktif Pazarlama Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement