IPRA'nın Üçüncü Türk Başkanı Zehra Güngör Olacak - Son Dakika
Güncel

IPRA'nın Üçüncü Türk Başkanı Zehra Güngör Olacak

IPRA\'nın Üçüncü Türk Başkanı Zehra Güngör Olacak

Ayvalıklı iş kadını Zehra Güngör, 2014'ün ocak ayından itibaren Uluslararası Halkla İlişkiler Derneğinin başkanlığını yapacak.

02.12.2013 15:54  Güncelleme: 15:56

Ayvalıklı iş kadını Zehra Güngör, 2014'ün ocak ayından itibaren, yüz ülkeden bine yakın üyesi olan Uluslararası Halkla İlişkiler Derneğinin (IPRA) başkanlığını yapacak.

Güngör'ün sahibi olduğu iletişim danışmanlığı firmasından yapılan açıklamaya göre, 1955'te, tüm dünyada halkla ilişkiler konusunda çalışan profesyonel ve akademisyenlerin kurduğu IPRA, yüz ülkeden bine yakın üyeye sahip uluslararası bir ağ olarak biliniyor.

Daha önce Betül Mardin ve Ceyda Aydede'nin yaptığı IPRA Başkanlığını üçüncü kez bir Türk yapacak. Türkiye dışında sadece ABD, İngiltere ve Fransa, üç başkan çıkarttı.

2008 yılından bu yana Türkiye'yi temsilen IPRA'da yönetim kurulu üyesi ve iki dönem Altın Küre Ödülleri (GWA) Jüri Başkanı olarak çalışmalarını sürdüren Güngör, 2015 yılında da "geçmiş dönem başkanı" olarak yönetimde olmaya devam edecek.

Güngör, dünya halkla ilişkiler çalışmalarında son zamanlarda empatinin, iletişimin önemli bir anahtar kelimesi olduğunu belirtti. Çalışmalarını bu doğrultuda biçimlendireceğini ifade eden Güngör, hoşgörü ve saygının ön planda olacağı birleştirici yaklaşımın başkanlık döneminde hakim olacağını bildirdi.

2014'ün, halkla ilişkilerde sempati ve empati yılı olacağını dile getiren Güngör, başkanlığının kendisi kadar ülke açısından da önem taşıdığına değindi.

Dr. Zehra Güngör

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü bitiren, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümünde "Halkla İlişkilerde Toplam Kalite Yönetimi" konulu yüksek lisansını yapan Güngör, aynı üniversitede  "Diplomaside İletişim Yönetiminin Uygulanması" konulu doktora tezini tamamlayarak iletişim doktoru unvanını aldı.

Gazeteciliğe 1982'de başlayan ve bazı ödüller alan Güngör, 1999'da sahibi olduğu firmayı kurdu. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel IPRA'nın Üçüncü Türk Başkanı Zehra Güngör Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement