Irak'ta Son 24 Saat İçerisinde 124 Kişi Öldü, 30 Kişi Yaralandı - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Son 24 Saat İçerisinde 124 Kişi Öldü, 30 Kişi Yaralandı

Irak\'ta Son 24 Saat İçerisinde 124 Kişi Öldü, 30 Kişi Yaralandı

Ülkenin kuzeyindeki Musul kentinde Ain Elcehiş bölgesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda üst düzey 2 polis subayı hayatını kaybetti 9 polis de yaralandı.

24.05.2014 14:27

Ülkenin kuzeyindeki Musul kentinde Ain Elcehiş bölgesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda üst düzey 2 polis subayı hayatını kaybetti 9 polis de yaralandı. Musul'da sivillere karşı düzenlenen diger bir saldırıda ise 2 kişi yaşamını yitirdi 4 kişi yaralandı.

Başkent Bağdat'ta İmam Musa Elkazım ziyaretçilerini hedef alan bombalı saldırıda 11 kişi yaralandı. Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçe merkezindeki Mustafa Ağa mahallesinde meydana gelen 2 patlamada 1 kişi öldü 1 kişi yaralandı. Tuzhurmatu polis müdürü Albay Hasan Arap DHA muhabirine verdiği bilgiye göre ilk patlama sabah saatlerinde Türkmen vatandaşı Kemal Şehap'ın evi önünde park edilen bir üçtekerli yük motorsikletin patlamasıyla başladı, patlamada can kaybı olmazken evde ve evin garajında bulunan araçlarda maddi hasar oluştu. İkinci patlama ise Mustafa Ağa mahallesinde bir okulun önüne yerleştirilen bombanın patlamasıyla gerçekleşti, patlamada Türkmen kökenli tanınmış futbol antrenörü Ali Abdin hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

İlçeya bağlı Süleyman Beg kasabasında ise kimliği belirsiz silahlı kişiler, subay polis ve sivillere ait 20 evi bombalarla havaya uçurdu. Diyala vilayetinde ise il merkezi Bakuba kentinin 38 km kuzeyindeki Hanbes köyünde devriye gezen askeri konvoya karşı bombalı saldırı düzenlendi, saldırıda 3 asker hayatını kaybetti. Bakuba'nın 50 km doğusunda yer alan İmam Veys bölgesinde yol kenarında döşenen bir bomba İran doğalgaz boru hattı üzerinde çalışan şirket işçilerini taşıyan bir araçı hedef aldı saldırıda araçta bulunan 4 İran'lı öldü yoldan geçen 5 Irak'lı yaralandı. Irak Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan bir bildiride ise Anbar'ın Ramadi, Felluce, Hedise kentlerinde IŞİD üyelerine karşı düzenlenen hava ve kara operasyonlarda 112 teröristin öldüğünü açıkladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Irak'ta Son 24 Saat İçerisinde 124 Kişi Öldü, 30 Kişi Yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement