Irak'ta Yaşanan Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Yaşanan Çatışmalar

Irak\'ta Yaşanan Çatışmalar

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Koncuk: "Bölgede yaşananlara başta Türk hükümeti olmak üzere tüm dünya devletleri kısa zamanda müdahale etmeli ve Irak'ın toprak bütünlüğü derhal sağlanmalıdır"

18.06.2014 14:23

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Irak'ta yaşanan çatışmalarla ilgili, "Bölgede yaşananlara başta Türk hükümeti olmak üzere tüm dünya devletleri kısa zamanda müdahale etmeli ve Irak'ın toprak bütünlüğü derhal sağlanmalıdır" dedi.

Koncuk, Güvenparkta düzenlediği basın açıklamasında, Türk milletinin kötü günlerden geçtiğini söyledi.

Dünyanın dört bir yanında Türklere soykırım uygulandığını savunan Koncuk, " Musul'da Türk Konsolosluğu, tek bir mermi dahi sıkılmadan teröristlere teslim edildi. Konsolosumuz da dahil olmak üzere askerlerimiz ve konsolosluk çalışanlarımız, kamu görevlilerimiz teröristlere rehin düştüler" ifadesini kullandı.

" Kerkük, Musul, Telafer, Tuzhurmatu gibi Türkmen nüfusunun yoğun olarak yaşadığı kentlerde peş peşe yaşanan olaylar, bu coğrafyada Türk isminin silinmesi için çabalayan şer odaklarının bir planıdır" diyen Koncuk, şöyle konuştu:

"Yüzyıllardır Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı bu topraklardan sürülmesi, ırzlarının ayaklar altına alınması, katledilmesi vicdanı olan her insanın içini kanatmaktadır. Bölgede IŞİD adında bir terör örgütü peydah olmuştur, Müslümanlık ve cihat adı altında Türkmenleri ve Türk vatandaşlarını hedef almaktadır. Terör örgütü, bölgede kendine bir yer edinmiş ve Türk adını silmeye çalışmaktadır. Türkmenler üzerinde uygulanan bu katliama ne hükümetin ne de dünya devletlerinin seyirci kalması asla kabul edilemez. Acı her geçen gün artarak devam etmekte, bölge adım adım felakete sürüklenmektedir. Hiç kimsenin, bu milletin içini yakmaya, soydaşlarımızı yalnız ve çaresiz bırakmaya ve bir terör örgütünün insafına terk etmeye hakkı yoktur. Türk devleti büyük olacaksa sınırlarımız dışındaki kardeşlerimizle büyüyecektir. Bölgede yaşananlara başta Türk hükümeti olmak üzere tüm dünya devletleri kısa zamanda müdahale etmeli ve Irak'ın toprak bütünlüğü derhal sağlanmalıdır."

Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mahmut Kasapoğlu da yaşanan olaylardan rahatsızlık duyduklarını ve bir an önce her şeyin düzelmesini istediklerini belirtti.

Basın açıklamasında MHP milletvekilleri Mehmet Şandır, Reşat Doğru, Ali Öz ve Bülent Belen ile sendika başkanları da katıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta Yaşanan Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement