İsmet İnönü Memleketi Malatya'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

İsmet İnönü Memleketi Malatya'da Anıldı

İsmet İnönü Memleketi Malatya\'da Anıldı

Türkiye'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, ölümünün 40. yılında memleketi Malatya'da anıldı.

25.12.2013 12:54

Türkiye'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, ölümünün 40. yılında memleketi Malatya'da anıldı.

İnönü Kapalı Çarşısı üzerindeki İnönü Heykeli önünde düzenlenen törende, anıta Malatya Valiliği, 2. Ordu Garnizon Komutanlığı, Malatya Belediyesi ve CHP İl Başkanlığı adına çelenk sunuldu.

Törene Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Metin Alpcan ve CHP İl Başkanı Enver Kiraz katıldı.

Anıttaki törenin ardından İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda anma programı düzenlendi.

Programda, İsmet İnönü'nün askeri kişiliğine değinen 2. Ordu Komutanlığı'nda görevli Piyade Kurmay Yüzbaşı Metin Eliş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşı, Kurtuluş Savaşı'nın Genelkurmay Başkanı ve Batı Cephesi Komutanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Başbakanı ve ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü, ölümünün 40. yıl dönümünde bir kez daha saygıyla anmak maksadıyla toplandıklarını söyledi.

Eliş, "Yüce Türk milletinin lider hazinesinin tükenmez verimliliği, Türk tarihinin akışında bu akışa damgasını vuran bütün önderlerin kaynağı olmuştur. İşte bu önderler hiçbir zaman yılmayan ve yenilmeyen ruh yapıları, olağanüstü zeka, cesaret ve yetenekleriyle Türk milletine öncülük ederek onu daima bağımsız yaşama uğruna eriştirmişlerdir" dedi.

Fethi Gemuhluoğlu Anadolu Öğetmen Lisesi Müdürü Hüseyin Kara da İnönü'nün hayatını anlattı. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsmet İnönü Memleketi Malatya'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement