İsrail'in Gazze'deki mülteci kampına düzenlediği saldırıda en az 51 kişi hayatını kaybetti - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'deki mülteci kampına düzenlediği saldırıda en az 51 kişi hayatını kaybetti

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bulunan El-Megazi Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda çoğu kadın ve çocuk en az 51 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırı sonucunda çok sayıda kişi yaralandı ve hastanelerin acil servisleri ağır yaralılarla dolu durumda.

05.11.2023 02:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde mülteci kampına düzenlediği saldırıda çoğu kadın ve çocuk en az 51 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralının olduğu bildirildi.

İsrail Gazze'deki El-Megazi Mülteci Kampı'na bomba yağdırdı! En az 51 kişi hayatını kaybetti

EL-MEGAZİ MÜLTECİ KAMPI'NI VURDULAR

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail ordusu, Gazze'nin merkezindeki El-Megazi Mülteci Kampı'nı vurdu. Saldırıda çoğu kadın ve çocuk en az 51 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail Gazze'deki El-Megazi Mülteci Kampı'na bomba yağdırdı! En az 51 kişi hayatını kaybetti

15 HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

İsrail ordusu, Endonezya Hastanesi çevresine de en az 15 hava saldırısı düzenledi. Tel Ez-Zater bölgesinde su depolarının vurulması sonucu çevredeki evleri su bastı.

İsrail Gazze'deki El-Megazi Mülteci Kampı'na bomba yağdırdı! En az 51 kişi hayatını kaybetti

ACİL SERVİSLER AĞIR YARALILARLA DOLU

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, Megazi Mülteci Kampı'nı hedef alan "katliam" sonucu çoğu kadın ve çocuk olmak üzere çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu ve hastanelerin acil servislerinin ağır yaralılarla dolduğunu duyurdu.

İsrail Gazze'deki El-Megazi Mülteci Kampı'na bomba yağdırdı! En az 51 kişi hayatını kaybetti

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315'i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail'e göre 31 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 25'e yükselirken, Kassam Tugayları'nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria'da da bir İsrail askeri öldü. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarda 3 bin 900'ü çocuk, 2 bin 509'u kadın olmak üzere 9 bin 500 Filistinli öldürüldü, en az 24 bin kişi yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 144 Filistinliyi öldürdü. İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi'ni, Nasr Çocuk Hastanesi'ni, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayına bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 58 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

İsrail\'in Gazze\'deki mülteci kampına düzenlediği saldırıda en az 51 kişi hayatını kaybetti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'deki mülteci kampına düzenlediği saldırıda en az 51 kişi hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement