İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara saldırısı - - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara saldırısı -

İsrail\'in Gazze\'ye düzenlediği kara saldırısı -

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara saldırısını protesto eden bir grup, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği konutu önünde cuma namazı kıldı.

18.07.2014 17:33

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara saldırısını protesto eden bir grup, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği konutu önünde cuma namazı kıldı.

Özgür-Der ve İHH üyesi bir grup, İsrail Büyükelçiliği konutunun bulunduğu Atatürk Bulvarı'na öğle saatlerinde geldi.

Grup, trafiğe kapatılan bulvarın, Şehit Ersan Caddesi ile kesiştiği noktada toplandı.

"Katil İsrail Ankara'dan defol", "Siyonist elçilik kapatılsın", " Hamas'a selam direnişe devam" şeklinde slogan attı.

Kur'an-ı Kerim okunan eylemde grup Filistin ve tevhid bayrağı taşıdı.

Kadınların da aralarında bulunduğu grup daha sonra bulvara serilen hasırlar üzerinde cuma namazı kıldı.

Cuma hutbesini bir kamyonetin arka kasasında okuyan Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, zamanın Gazze ve Filistin'e sahıp çıkma zamanı olduğunu söyledi.

"Bugün farklı hisleri bir kenara bırakıp kenetlenme zamanıdır" diyen Kır, Gazze'de çoluk çocuk, genç, ihtiyar demenden, anne kucağındaki bebeklerin katledildiğini bildirdi.

Kır, İsrail'in öldürmekten zevk alan yayılmacı politikasını devam ettirdiğinin, barışı tanımadığının ve savaştan yana olduğunun açıkca görüldüğünü dile getirdi.

Müslüman insanın dostunun Müslüman, Allah ve Resul'ü olduğunu belirten Kır, Gazze'dekilerin bugün İsrail'den bomba ya da kardeşlerinden uzanacak bir yardım eli beklediklerini kaydetti.

"Kardeşlerimize sahip çıkma zamandır" diyen Kır, İsrail Büyükelçiliği'ndeki herkesin Türkiye'den gitmesi gerektiğini ifade etti.

Kır, Türkiye'deki Müslümanlara Gazze'nin ve Filistin'in ihtiyacı olduğunu belirterek, "Herkesin bir hesabı var ama Allah'ın da bir hesabı var" dedi.

Hutbenin ardından Filistinli bir genç gruba cuma namazı kıldırdı.

Öte yandan İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'nin bulunduğu yere gelen 6 kişilik bir grup, elçiliğin kapısı önüne yürümek istedi. Grup, elçilik önünde güvenlik önlemi alan polisle kısa süreli bir arbede yaşadıktan sonra buradan ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara saldırısı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement