İstanbul Adalet Sarayı'nın Güvenlik Müdüründen Atatürk Sergisi - Son Dakika
Güncel

İstanbul Adalet Sarayı'nın Güvenlik Müdüründen Atatürk Sergisi

İstanbul Adalet Sarayı\'nın Güvenlik Müdüründen Atatürk Sergisi

* İstanbul Adalet Sarayı'nın Güvenlik Müdürü Ali Duman, Atatürk çizimlerinden oluşan 59 kara kalem çalışmasının yer aldığı ilk kişisel sergisini adliyede açtı.

22.02.2016 12:17

* İstanbul Adalet Sarayı'nın Güvenlik Müdürü Ali Duman, Atatürk çizimlerinden oluşan 59 kara kalem çalışmasının yer aldığı ilk kişisel sergisini adliyede açtı.

Serginin açılışına İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile çok sayıda hakim ve savcı katıldı.

Serginin geliri şehit polis ailelerine bağışlandı.

Haber-Kamera: Ümit TÜRK - Özden ATİK/ İstanbul DHA

İstanbul Adalet Sarayı'nın Güvenlik Müdürü Ali Duman, özgün Atatürk çizimlerinden oluşan 59 kara kalem çalışmasının yer aldığı ilk kişisel sergisini adliyede açtı. Serginin geliri şehit polis ailelerine bağışlandı.

Polis memuru olarak 28 yıl çalıştıktan sonra emekli olup, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda Güvenlik Müdürlüğü yapan Ali Duman, 6 yıllık çalışmanın sonunda çizdiği 59 Atatürk portresini görev yaptığı adliye binasında sergiye açtı. Serginin açılışına İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile çok sayıda hakim ve savcı katıldı.

DURUŞMAYA GELEN RESSAM BEDRİ BAYKAM DA SERGİYİ GEZDİ

2011 yılında uğradığı bıçaklı saldırı davası için adliyeye gelen Ressam Bedri Baykam da, sergiyi gezerek Ali Duman'ı tebrik etti. Baykam, "Duruşmaya gelmiştim. Sergi açılışı olduğunu görünce dikkatimi çekti. Eserlerin yanına gittiğim de ayrıca mutlu oldum. Çünkü, Atatürk portreleriyle ilgili sergi olduğunu gördüm. Özellikle içimizi sıkan bu günlerde Atatürk'ü tekrar adalet sarayında hatırlamak, bu zor günlerde özellikle bu mekanda yaşamak beni son derece duygulandırdı" diye konuştu.

"BU KADAR ÇOK ATATÜRK RESMİ YAPIP SERGİLEYEN İLK KİŞİ..."

Ali Duman da, Bedri Baykam'a teşekkür ederek, "Resim eğitimi almadığım halde resimleri beğenmesi beni çok mutlu etti" dedi. Sergi açma düşüncesi 6 yıl önce yaptığı bir Atatürk resmiyle başladığını anlatan Duman, "İlk resimden sonra daha iyisini yapmak uğraşınca bunların çoğaltılabileceğini, bunların sergi olacağını o zamanlar tasarlamıştım. Hatta şehit aileleri için gelirinin bağışlanacağını o günden karar vermiştim" diye konuştu. Atatürk'ün 59 değişik resmini yaptığını ve şimdiye kadar, bu kadar çok Atatürk resmi yapıp sergileyen ilk kişi olduğunu söyleyen Duman, bu durumdan mutlu olduğunu ifade etti.

İLK RESMİ BAŞSAVCI SALİHOĞLU ALDI

Sergi açılışında konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'da terör olaylarının yaşandığı bugünlerde yapılan Atatürk resimlerinin yer aldığı sergi açılışına ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu belirterek, geliri şehit ailelerine bağışladığı için Ali Duman'a teşekkürlerini iletti. Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneği Başkanı Yesugay Aksakal da bağışından dolayı Ali Duman'a plaket verdi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek serginin açılışı yapıldı. İlk resmi de İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu aldı. "Ali Duman'ın Kaleminden Atatürk Portreleri" adlı resim sergisinde Atatürk'ün Trablusgarb Savaşı'ndan başlayıp Çanakkale Cephesi'yle devam eden ve Florya Köşkü sahilinde denize girdiği dönemlere kadar süreçteki portreleri yer alıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul Adalet Sarayı'nın Güvenlik Müdüründen Atatürk Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement