İstanbul'da İran Protestosu - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da İran Protestosu

İstanbul\'da İran Protestosu

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyesi bir grup, Halep'te yaşananlara ilişkin İran'ı protesto etti.

16.12.2016 16:04

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyesi bir grup, Halep'te yaşananlara ilişkin İran'ı protesto etti.

İran'ın Cağaloğlu'ndaki İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir araya gelen Özgür-Der üyesi grup, İran'ı protesto eden sloganlar attı.

Burada basın açıklaması yapan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, yıllardır İslam ümmetinin en canlı ve en bereketli kentlerinden olan Halep'in herkesin gözleri önünde çöktüğünü söyledi.

Halep'in bu duruma bilinçli ve programlı bir şekilde getirildiğini ifade eden Kaya, bu zulmün faillerinden birinin de İran olduğunu anlattı.

Kaya, İran'ın Halep'te yaşanan zulmün asıl sorumlularından olduğunu savunarak, "Ne yazık ki hala bu gerçeği görmek istemeyenler, hala İran'a kol kanat germeye çalışan, İran'ın suçunu gizlemeye çalışanlar var. Oysa suç açık, suçlu kesin, zaten kendileri de itiraf etmektedirler. Bizler, 'Esed, kırmızı çizgimizdir ondan asla vazgeçmeyiz' diyenlerle kardeş değiliz, olamayız, olmayacağız" diye konuştu.

Kaya'nın ardından bazı konuşmacılar da Suriye'de yaşananlara dikkati çekerek, İran'ı Suriye politikası nedeniyle eleştiren açıklama yaptı.

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından İran aleyhine çeşitli sloganlar atarak olaysız dağıldı.

Öte yandan, basın açıklaması sırasında protestocu grubun içinde yer alan bir kişinin "yalan söyleme, iftira atma" diye seslenmesi üzerine gruptakiler tarafından darp edildi. Bu kişi daha sonra güvenlik önlemi alan polis ekiplerinin araya girmesiyle bölgeden uzaklaştırıldı.

Gruptan farklı bir noktada bulunan bazı kişiler de yanlarında getirdikleri yumurtaları İran'ın İstanbul Başkonsolosluğunun içine attı.

Söz konusu kişiler de polis ekiplerince müdahale edilerek buradan uzaklaştırıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da İran Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement