İstanbul'da Restorasyon Çalışması Yapılan Yalıda Göçük: Mimar Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Restorasyon Çalışması Yapılan Yalıda Göçük: Mimar Hayatını Kaybetti

İstanbul'da restorasyon çalışması yapılan 4 katlı Oygur Yalısı'nda meydana gelen göçüğün altında kalarak hayatını kaybeden 22 yaşındaki mimar Atilla Aydın, memleketi Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde defnedildi. Aydın'ın yeni aldığı diplomasıyla genç yaşta hayatını kaybettiği belirtildi.

13.08.2023 19:36

İSTANBUL'da restorasyon çalışması yapılan 4 katlı Oygur Yalısı'nda meydana gelen göçüğün altında kalarak hayatını kaybeden mimar Atilla Aydın (22), memleketi Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde toprağa verildi. Aydın'ın diplomasını yeni aldığı öğrenildi.

Olay, dün saat 15.30 sıralarında Beşiktaş Kuruçeşme Caddesi üzerinde meydana geldi. 6 aydır restorasyon çalışması yapılan 'yol yalısı' olarak da bilinen 4 katlı Oygur Yalısı'nın bir bölümü belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Binada çalışan 4 kişiden mimar Atilla Aydın ile bir işçi göçük altında kaldı. Arkadaşları ve çevredeki vatandaşların yardımıyla işçi hafif yaralı olarak kurtarılırken; mimar Atilla Aydın 1;5 saat sonra AFAD ve itfaiye ekiplerince göçükten ağır yaralı olarak çıkarıldı. Sağlık ekiplerince hastaneye sevk edilen Aydın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

DİPLOMASINI YENİ ALMIŞ

Genç yaşta hayatını kaybeden Aydın'ın cenazesi, memleketi Çarşıbaşı ilçesi Merkez Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Burunbaşı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığına defnedildi. 3 erkek kardeşin en küçüğü olan Atilla Aydın'ın cenazesinde, annesi Halide ile babası Faruk Aydın güçlükle ayakta durabildi. İstanbul Beykent Üniversitesi İç Mimarlık ve Mimari Restorasyon bölümü önlisans mezunu olan Aydın'ın eğitimini 4 yılda tamamlayarak yeni lisans diploması aldığı öğrenildi. Aydın, Oygar Yalısı'nı restore eden firmada şef yardımcısı olarak görev yapıyordu.(DHA)

İstanbul\'da Restorasyon Çalışması Yapılan Yalıda Göçük: Mimar Hayatını Kaybetti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Restorasyon Çalışması Yapılan Yalıda Göçük: Mimar Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement