İSTANBUL-İMAMOĞLU, GÖÇBEYLİ'DE ÇİFTÇİLERLE BULUŞTU - Son Dakika
Güncel

İSTANBUL-İMAMOĞLU, GÖÇBEYLİ'DE ÇİFTÇİLERLE BULUŞTU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,Göçbeyli'de çiftçilerle bir araya geldi.

25.04.2023 19:46  Güncelleme: 19:59

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Göçbeyli'de çiftçilerle bir araya geldi. İmamoğlu: 'O kuru soğan dediğimiz, fakirin fukaranın yiyeceği dediğimiz kuru soğan bile artık 35 lira oldu" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Pendik'te çiftçilerle bir araya geldi. Göçbeyli Mahallesi'nde konuşan İmamoğlu, çiftçilere verdikleri desteklerden bahsederek, "İstanbul genelinde yaptığımız bu çalışmalar sayesinde, İstanbul'da, 2020 yılında destek olduğumuz çiftçi sayısı 693'idi. Bügün, İstanbul'da, şimdi bu destekleri arttırdıkça, insanlar ben de üreteceğim dedi. Ben de bir boşluk yaratmayacağım dedi. 8 bin 226 kişi bizden destek alıyor. Aslında bu yaptığımız desteklerle, tarımsal desteklerle İstanbul Büyükşehir belediyesinde tabularını yıktık. Neymiş efendim? İstanbul'da köy olur muymuş? İstanbul'da tarım olur muymuş? ya da İstanbul'da tarımsal üretim olurmuymuş? Bal gibi olur, bal gibi olur. Tarımın desteklendiği bir ülke istiyoruz" dedi.

"FAKİRİN FUKARANIN YİYECEĞİ DEDİĞİMİZ KURU SOĞANDIR ARTIK 35 LİRA OLDU"

İktidarı emekli ederek eve yollayacaklarını belirten İmamoğlu, "O kuru soğan dediğimiz, fakirin fukaranın yiyeceği dediğimiz kuru soğan bile artık 35 lira oldu. Bunun tek sebebi var, milletimiz üretimden uzaklaştırıldı. Maliyetleri arttırıldı. Köyler yalnızlaştırıldı. Biz çiftçiyi destekleyeceğiz. Bakın bizim 13. cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki 'Köyünde çiftçilik yapıyorsan ve kadınsan ve gençsen senin sigortanı ben ödeyeceğim' diyor. 'Seni ben emekli yapacağım' diyor. Ardahanda her yerden su geliyordu dağlardan, tepelerden. Oralar hayvancılığın ama doğru yapılan bir hayvancılıkla dolup taşmalıydı. Ama ne yapıldı, hayvanlar ne yazık ki kesildi. Şimdi ne oldu biliyor musunuz' Peynir, etten daha pahalı oldu. Peynir etten daha pahalı, olacak iş değil. Çünkü süt veren hayvan kalmadı. Şimdi bakın bu düzensiz toplum, tarımla ilgili ilişki kuramayan toplumu aç bırakırsınız. Bizi aç bırakmak üzere olan bu yönetimi evine yollayacağız, onları emekli edeceğiz" diye konuştu.

İSTANBUL-İMAMOĞLU, GÖÇBEYLİ\'DE ÇİFTÇİLERLE BULUŞTU
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İSTANBUL-İMAMOĞLU, GÖÇBEYLİ'DE ÇİFTÇİLERLE BULUŞTU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement