IWES 2012'de İZAYDAŞ Damgası - Son Dakika
Güncel

IWES 2012'de İZAYDAŞ Damgası

IWES 2012\'de İZAYDAŞ Damgası

İZAYDAŞ İstanbul WOW Convention Center'da gerçekleştirilen sempozyuma katıldı.

21.11.2012 10:35

Son yıllarda yapılan yatırımlar sayesinde atık yönetiminde söz sahibi olan İZAYDAŞ, kendi alanındaki büyüklüğünü "IWES 2012" adıyla organize edilen 4. Atık Teknolojileri Sempozyumu ve Sergisi'nde de ortaya koydu. Yoğun ilgi gören sempozyumda İZAYDAŞ, üç farklı oturumda Türkiye'deki atık yönetimine katkı sağlayacak örnek sunumlar gerçekleştirirken, sergi alanındaki İZAYDAŞ standına da ziyaretçi akını vardı.

"ÇÖPLERİN PATLADIĞI BİR TÜRKİYE'DEN…"

İki gün boyunca ziyaretçilerin ağırlandığı 4. Atık Teknolojileri Sempozyumu ve Sergisinin açılış törenine TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Murat Ersin Şahin, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, TAYÇED (Tüm Atık ve Çevre Yönetimi Derneği) yönetimi ve sektördeki birçok firmanın temsilcisi katıldı. Açılış töreninde konuşan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Türkiye'nin katı atık sorununun yüzde 76'lık bölümünün çözümlendiğini belirterek, "Çöplerin patladığı bir Türkiye'den, sorunu çözme noktasına yaklaştığımızı ifade etmek mümkün" dedi. Açılış töreninin ardından tanıtım stantlarını gezen protokol, sektörde faaliyet gösteren firmaların çalışmaları hakkında bilgi aldı.

BİYOGAZ VE DEPO GAZI

İstanbul WOW Convention Center'da gerçekleştirilen sempozyumda, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç "TAYÇED", İZAYDAŞ Yakma Tesisi Müdürü Şahan Dede, "Bitkisel ve Hayvansal Atıklardan Biyogaz ve Enerji Üretim Tesisi", İZAYDAŞ Deponi Alanları Müdürü Mahmut Kıldize, "Solaklar Düzenli Depolama Tesislerinde Oluşan Deponi Gazlarının İzlenmesi" adlı sunumları gerçekleştirdi. Sempozyumda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Necmi Kahraman ve Atık Yönetimi Şube Müdürü Hüseyin Kılıç temsil etti.

OTURUM KONULARI

Toplam 11 konunun tartışıldığı sempozyumun oturum ve panellerinde yer alan konuların isimleri şöyle: Belediyelerde Çevre ve Atık Yönetim Sistemi ve Uygulamaları, Atık Su Yönetimi – Arıtma Çamurları, Türkiye Atık Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri, Özel Atıkların Yönetimi, Atıktan Enerji Üretimi ve Uygulamaları, Atık Yönetimi, Kentsel Dönüşüm Sürecinde Geri Kazanım ve Atık Yönetimi, Atık Sektörü Mevzuatı ve Finansman Mekanizmaları, Geri Kazanım ve Geri Dönüşüm Teknolojileri, Biyoteknolojiler – Kompostlaştırma/ Tarım ve Hayvancılık Sektörü Atıkları, Atık ve Çevre, Elektrik ve Elektronik Atıkların Yönetimi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel IWES 2012'de İZAYDAŞ Damgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement