"İyi Tarım Uygulamaları" - Son Dakika
Güncel

"İyi Tarım Uygulamaları"

"İyi Tarım Uygulamaları"

Bitki Besleme konusunda rehber kitap çıktı.

06.07.2012 14:22

"İyi Tarım Uygulamaları"nın hedeflediği "sağlıklı bitki, sağlıklı hayvan ve sağlıklı insan" konusunda en önemli adım, tarımsal ürünlerin yetiştirilmesi aşamasında başlıyor. Bu amaç doğrultusunda tarımsal üretimde verim ve kalite artışı sağlayan bitki beslemenin bilinçli şekilde yapılması önem kazanıyor.

Sosyal sorumluluk algısıyla sektörde eğitime verdiği önem ile dikkat çeken GÜBRETAŞ (Gübre Fabrikaları T.A.Ş.), 60. yılı dolayısıyla bu yıl başlattığı kurumsal yayıncılık alanındaki çalışmalarını yeni kitaplarla sürdürüyor. GÜBRETAŞ KİTAPLIĞI markasıyla ilk olarak çocuklara yönelik "Bereketli Başaklar" ve sektördeki ziraat mühendisleri ve tarım danışmaları için "Etkili Gübreleme Programları" kitapları Nisan ayında yayınlanmıştı.

Rehber Kitaplar Dizisi'nin ikincisi olan Bitki Besleme kitabı ise "Sağlıklı Bitki, Sağlıklı Üretim" alt başlığıyla, bitki besleme konusunu tüm yönleriyle ele alan önemli bir başvuru kaynağı... Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman'ın editörlüğünde hazırlanan 1060 sayfalık kitapta, çeşitli ziraat fakültelerinden alanında uzman 16 akademisyenin katkıda bulunmuş. Kitap, bilimsel kaynak ve ders notu niteliği taşımasına rağmen, aynı zamanda tarımla ilgilenen herkesin okuyup anlayabileceği anlatıma sahip… Yalın anlatımı ve görsel zenginliği ile sadece ziraat fakültelerinin bitki besleme bölümü öğrencileri için değil, bütün ziraat mühendisleri ve önder çiftçiler için rehber niteliği taşıyor.

Yerli ve yabancı çok sayıdaki bilimsel araştırma ile eserlerden yararlanılarak hazırlanan kapsamlı bir içeriğe sahip olan kitapta, modern tarımda bitkilerin sağlıklı beslenebilmesinin, bitki besleme yönetim stratejilerinin doğru kurgulanmasına bağlı olduğu vurgulanıyor.

Organik tarım ve GDO, mercek altına alınıyor

Kitapta, konvansiyonel bitki beslemenin yanı sıra iyi tarım uygulamaları, organik tarım ve GDO gibi konular detaylı bir şekilde ele alınarak tarımsal üretimin bilimsel yöntemlerle yapılması teşvik ediliyor. Modern tarımın gereksinimlerini dikkate alınarak hazırlanan kitapta, damla sulama yöntemiyle ve organik tarımda bitki besleme yöntemi gibi konular da ayrıntılı olarak ele alınıyor. Ormancılık ve peyzaj ağaçlarında bitki besleme gibi ilk kez ele alınan konular da bulunuyor.

GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, sosyal sorumluluk çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek, "Şirketimiz kuruluşundan bugüne, sosyal sorumluluk algısıyla hareket ederek ülkemiz için katma değerler üretmeye devam ediyor. Geçen yıl 1400 noktada 100 bini aşkın çiftçiye ulaştığımız bilinçli tarıma yönelik eğitim toplantılarını, bu yıl da Türkiye'nin dört bir yanında sürdürerek 10 binlerce çiftçiyi daha bilgilendireceğiz. Öte yandan şirketimizin 60. yıldönümü dolayısıyla başlattığımız kurumsal yayıncılık alanındaki çalışmalarını da yeni kitaplarla sürdürüyoruz. Bitki Besleme kitabı da bu çalışmaların bir sonucu ve sektör için kaynak bir yayın" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'İyi Tarım Uygulamaları' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement