İzmir'de PTT Görevlisi Rolüyle Dolandırıcılık Yapan Şüpheli Yakalandı - Son Dakika
Güncel

İzmir'de PTT Görevlisi Rolüyle Dolandırıcılık Yapan Şüpheli Yakalandı

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kendisini PTT görevlisi olarak tanıtan bir şüpheli, vatandaşlara tebligat diye boş senet imzalatarak dolandırıcılık yapmıştır. Polis ekipleri tarafından yakalanan şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Vatandaşlar benzer dolandırıcılık yöntemlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılmıştır.

16.02.2024 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'in Karşıyaka ilçesinde kendisini PTT görevlisi olarak tanıtıp, kapı kapı dolaşarak kurduğu düzenek ile vatandaşlara tebligat diye boş senet imzalatan şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bir kişinin kendisini PTT görevlisi veya kurye olarak tanıtıp, vatandaşlara tebliğlerinin olduğunu söyleyerek kurduğu düzenekle imza atılacak kısma boş senet yerleştirip, imzalattığı ihbarı yapıldı. İhbar üzerine harekete geçen polis, şüphelinin F.Y., olduğunu belirledi. Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde operasyon düzenleyen polis F.Y.'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 'Resmi belgede sahtecilik' ve 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlarından adliyeye sevk edilen F.Y., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Polis ise vatandaşları benzer sahtecilik ve dolandırıcılık yöntemlerine karşı duyarlı olması ve şüphelenilen olaylarla ilgili 112 Acil Çağrı Merkezi'nin arayıp, durumun ihbar edilmesi yönünde uyardı. (DHA)

İzmir\'de PTT Görevlisi Rolüyle Dolandırıcılık Yapan Şüpheli Yakalandı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de PTT Görevlisi Rolüyle Dolandırıcılık Yapan Şüpheli Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement