İzmir'deki Trafik Kazası Davası - Son Dakika
Güncel

İzmir'deki Trafik Kazası Davası

İzmir\'deki Trafik Kazası Davası

Beş yıl önce alkollü olarak kullandığı otomobiliyle çarptığı üniversite öğrencisinin ölümüne neden olan Cengiz Pehlivanoğlu’na verilen hapis cezası, Yargıtay’ın bozma kararının ardından arttırıl...

18.11.2013 13:09

İzmir'de 5 yıl önce alkollü olarak kullandığı otomobiliyle çarptığı üniversite öğrencisinin ölümüne neden olan Cengiz Pehlivanoğlu'na verilen hapis cezası, Yargıtay'ın bozma kararının ardından arttırıldı.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan, 10 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Pehlivanoğlu, 5 yıl 6 ay 20 gün hapisle cezalandırıldı. Sanık avukatının temyiz başvurusunun ardından dosyayı değerlendiren Yargıtay 2. Ceza Dairesi, verilen cezayı az buldu.

Daire, sanığın suçunun TCK 85/2. kapsamında "Fiil, birden fazla insanın ölümüne ya da bir veya birden fazla kişinin ölümü ile bir veya birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmuş ise kişi 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" maddesine göre cezalandırılmasını ve TCK 22/3. maddesinde belirtilen "Kişinin öngördüğü neticeyi istememesine karşın, neticenin meydana gelmesi halinde bilinçli taksir vardır, bu halde taksirli suça ilişkin ceza üçte birden yarısına kadar artırılır" hükmünün uygulanması gerekçesiyle kararı bozdu.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülen davaya tutuksuz sanık Cengiz Pehlivanoğlu ve avukatı katıldı.

Sanık avukatı Şükrü Andaç Zaloğlu, kazanın üzerinden 5 yıl geçtiğini, müvekkilinin 10 ay tutuklu kaldığını, cezaevinden çıktıktan sonra psikolojisinin bozulduğunu, okulunu yarım bıraktığını belirterek, cezanın indirilmesi talebinde bulundu.

Mahkeme Başkanı İbrahim Korkmaz, Yargıtay'ın bozma kararına uyarak, sanığı önce 7 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı, ardından bu cezayı 6 yıl 1 ay 10 güne indirdi. Mahkeme başkanı Korkmaz, sanığın sabıkasının olması, kişilik özellikleri, duruşmadaki tutum ve davranışları, yeniden suç işlemeyeceği hususunda müspet kanaat hasıl olmadığı gerekçeleriyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına ve sanığın ehliyetinin 1 yıl süreyle geri alınmasına karar verdi.

Kararın açıklanması sonrası sanığın ağladığı gözlenirken, avukatı kararı yeniden temyiz edeceğini söyledi.

İzmir'de 30 Eylül 2008 tarihinde Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yürüyen üniversite öğrencisi Hasan Murat Tüfekçioğlu (19), otomobiliyle yaya yoluna giren Cengiz Pehlivanoğlu'nun (24) kullandığı 35 BLK 18 plakalı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanmış, tedavi gördüğü hayatını kaybetmişti.

Pehlivanoğlu'nun alkollü olduğu belirlenirken, Tüfekçioğlu'nun ailesinin açtığı maddi tazminat davasında mahkeme Cengiz Pehlivanoğlu ve aracın sahibi baba Niyazi Pehlivanoğlu'nun aileye, yasal faiz dışında toplam 47 bin lira ödemesine karar vermişti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'deki Trafik Kazası Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement