İzmir Farkındalık İçin El Ele Koştular - Son Dakika
Güncel

İzmir Farkındalık İçin El Ele Koştular

İzmir'de, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile Hayvanlar İçin Projeler Derneği yararına 'Birlikte Koş' sloganıyla koşu düzenlendi.

04.02.2019 07:48

İzmir'de, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile Hayvanlar İçin Projeler Derneği yararına 'Birlikte Koş' sloganıyla koşu düzenlendi. Katılanların el ele tamamladıkları farkındalık koşusunda, renkli görüntüler oluştu.

Mavişehir sahilinde Karşıyaka Belediyesi'nin desteğiyle Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ve Hayvanlar İçin Projeler Derneği yararına farkındalık koşusu düzenlendi. Sporsever ve hayvanseverlerin yoğun ilgi gösterdiği koşu, farklı kategorilerde gerçekleştirildi. Mavişehir sahilinde başlayan ve 3 kilometrelik parkuru 'Hayata engel yok' kategorisinden Kudret Arabacı ve Utkuhan Baydar birinci tamamladı. Koşuya Manisa'dan katıldıklarını belirten Arabacı, Sporcumuz Utkuhan Baydar, Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü sporcusu. Görme engelli atlet olarak Amerika'da yapılacak dünya şampiyonasına katılacağız. Milli takım kadrosuna girmek için çalışıyoruz. Bu da bizim için antrenman yarışıydı dedi. Baydar ise etkinliğin birçok konuda farkındalık yarattığını ifade ederek, Hedefim olimpiyatlara kadar gitmek. Bu etkinlik çok güzel ve eğlenceli. Koşan koşmayan herkes geldi. Bu tür organizasyonların sürekli yapılmasını istiyorum dedi. Koşuya kızı Nisan Ada ile 'Canım babam' kategorisinde katılan Okan Aracagök, Baba kız olarak ilk kez katıldık. Yarış onun yarışı diye konuştu. 'Hayata engel yok' kategorisinde tekerlekli sandalyesinde koşuya katılan Sevilay Gürler çok heyecanlı olduğunu söyledi. Gürler'in yarıştaki partneri İlker İnçoğlu, Bir pazar günü yine spor yapacağız ve bunu birlikte eğlenerek yapacağız dedi.

Koşuya 'Can dostum' kategorisinde hayvanlarıyla katılan koşucularrenkli görüntüler oluşturdu. Yarışı izleyenler sahipleriyle koşuya katılan kedi ve köpeklere yoğun ilgi gösterdi. Farkındalık koşusuna sevgilileriyle katılan çiftlerde 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi ele ele koşarak güzel anlar yaşadı.

'Birlikte Koş' sloganıyla düzenlenen farkındalık koşusunun düzenlenmesini sağlayan gönüllülerden Gürkan Kazancı şunları söyledi

Birlikte koş, etkinliğinin ilkini düzenledik. Amaç birlikte başarabilme duygusunu yaşayabilmekti. Anne çocuğuyla baba çocuğuyla, engelli bir arkadaşınızla, sevgililer olarak ya da insanlar hayvanlarıyla koşuya katıldı. Birlikte başlayıp bitirebilecekleri kısa bir koşu olsun istedik. Amacımız sosyal duyarlılıklara dokunmak. Burada hayata engel yok derken gerçekten dezavantajlı bireylerin kimseden farkları olmadığını göstermek istedik. Bugün genel birinci hayata engel yok kategorisinden çıktı. İzmir'de bu tarz spor organizasyonlarını artırmak istiyoruz. Destekleyen herkese teşekkürler.

Koşunun ardından dereceye girenlere ödülleri verilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

İzmir Farkındalık İçin El Ele Koştular
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Farkındalık İçin El Ele Koştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement