Son Dakika | İZMİR'DE TEFECİLİK OPERASYONU; 2 GÖZALTI - Son Dakika
Güncel

Son Dakika | İZMİR'DE TEFECİLİK OPERASYONU; 2 GÖZALTI

Edinilen son dakika gelişmesine göre İZMİR'in Aliağa ilçesinde, acil nakit ihtiyacı olan kişilere yüksek faizle para vererek borçlandırıp, ödemeyenlerin gayrimenkullerine el koyarak tefecilik yaptıkları ileri sürülen 2 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

26.10.2022 09:59  Güncelleme: 10:06

İZMİR'in Aliağa ilçesinde, acil nakit ihtiyacı olan kişilere yüksek faizle para vererek borçlandırıp, ödemeyenlerin gayrimenkullerine el koyarak tefecilik yaptıkları ileri sürülen 2 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Aliağa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, gelen şikayetler üzerine, ekonomik durumu kötü, bankalardan kredi alamayan ve acil nakit arayışında olan kişilere senet imzalatıp, yüksek faizle para vererek borçlandıran 2 kişinin ödeyemeyenlerin icraya verdikleri ya da gayrimenkullerine el koyup, 3'üncü kişilere sattıklarını belirledi. Bunun üzerine Bergama ve Kınık'taki iki ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, şüpheliler Y.B. ve M.A.'yı gözaltına aldı. Şüphelilerin ev, işyeri ve otomobillerindeki aramalarda; 14 bin 325 TL, 5 tapu senedi fotokopisi, 7 hesap cüzdanı, çeşitli kişiler adına düzenlenmiş toplam 6 senet, borçlularla ilgili bilgilerin yer aldığı 16 not kağıdı, 2 tapu senedi, 2 koçan boş senet ele geçirildi. Şüphelilerin polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Son Dakika | İZMİR\'DE TEFECİLİK OPERASYONU; 2 GÖZALTI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son Dakika | İZMİR'DE TEFECİLİK OPERASYONU; 2 GÖZALTI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement