İznik Ayasofya Camii Bayram Namazına Hazır - Son Dakika
Güncel

İznik Ayasofya Camii Bayram Namazına Hazır

İznik Ayasofya Camii Bayram Namazına Hazır

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Bursa'nın İznik İlçesi'nde restorasyonunu tamamladığı Ayasofya Camii, bayram namazında ibadete açılacak.

03.11.2011 18:13

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün, Bursa'nın İznik İlçesi'nde restorasyonunu tamamladığı Ayasofya Camii, bayram namazında ibadete açılacak. Ayasofya'da hem namaz kılınacağı, hem Hıristiyanların ziyaret edebileceği belirtildi.

İznik Ayasofya Camii'nin ibadete açılması için hazırlıklar devam ediyor. Camiinin minaresine alem takılırken, zeminine ahşap platform yerleştirildi, mimber ve kürsü monte edildi. Minaresine hoparlör yerleştirilen camiden iki gün önce ilk ezan da okundu. Mihrap önündeki platforma halılar döşenen camiinin bayram namazında ibadete açılacağı belirtildi.

Ak Parti İznik İlçe Başkanı Osman Sargın, İlçedeki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Ayasofya Camii'ni bugün ziyaret etti. Sargın, camiinin mihrap bölümünde 200 kişinin namaz kılabileceği bir platform yapıldığını ve geri kalan bölümlerde herhangi bir düzenlemeye gidilmediğini belirterek, "Kurban Bayramı namazında ibadete açılacak camiyi herkes ziyaret edebilecek. Hıristiyanlar için kutsal bölümler herkese açık olacak. Bu zaten İslam hoşgörüsü" dedi.

Bir gazetecinin " Ayasofya'ya daha önceden ziyarette bulunan yerli ve yabancı turistlerden para alınıyordu. Şimdi ise para alınacak mı" sorusuna AK Parti İlçe Başkanı Osman Sargın, "Bundan sonra para alınmayacak. Ayasofya Müzesi tabelasını yetkililer tarafından kaldırılmıştır. Burası artık Ayasofya Camii'dir ama her iki din mensubunu da ziyaret edebilecektir" diye konuştu.

Toplantıya katılan İznik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dede, yaptıkları inceleme sonucu her iki din için önemli bir yeri olan Ayasofya'da herhangi bir tahribatın söz konusu olmadığını ifade ederek, "Müslümanlar namazını kılacak, Hıristiyanlar da ziyaret edebilecek. Tüm Müslüman ve Hıristiyan alemini burayı görmeye davet ediyoruz" dedi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İznik Ayasofya Camii Bayram Namazına Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement