Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yıl Dönümü

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yıl Dönümü

Aydın'da, Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

14.06.2017 20:20

Aydın'da, Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende, jandarmanın tarihçesi okundu, narkotik köpeklere gösteri yaptırıldı. Narkotik köpekleri, daha sonra da otomobil içerisinde saklanan uyuşturucu maddelerini buldu.

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, burada yaptığı konuşmada, jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Vali Koçak, "Jandarma teşkilatı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin diğer köklü teşkilatları gibi aslında Türk milletinin ne kadar köklü devlet geleneğine sahip olduğunu gösteren kuruluşlarımızdan birisidir." dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen ise, Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarmasının, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, Türkiye'nin her noktasında gece-gündüz, soğuk-sıcak ve yağmur-çamur demeden halkın hizmetinde olduğunu, bundan sonra da olmaya devam edeceğini kaydetti.

Albay Şen, "Canı pahasına her türlü zor koşullarda, en zor arazi kesimlerinde teröristle mücadele harekatı icra eden jandarma, emniyet teşkilatımız, diğer kurum ve kuruluşlarla tam bir koordine içinde bağrından çıktığı milletinden aldığı destekle fedakarca görev yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından günün önemine ilişkin lise, ortaokul ve ilkokullarda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları Vali Koçak tarafından takdim edildi.

Protokol üyeleri, törenin sonunda fotoğraf sergisi ve jandarma olay yeri inceleme ekipmanları, bomba imha uzmanı kıyafeti gibi malzemelerin bulunduğu stantları gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement