Kabataş Mağdurunun Avukatı Konuştu - Son Dakika
Güncel

Kabataş Mağdurunun Avukatı Konuştu

Kabataş Mağdurunun Avukatı Konuştu

1 Haziran 2013'te Gezi Parkı eylemcilerinin saldırısına uğradığını iddia eden Zehra Develioğlu'nun avukatı görüntülerle ilgili açıklama yaptı.

14.02.2014 13:50  Güncelleme: 14:56

İstanbul'daki Gezi Parkı olayları sırasında taciz edildiği ve saldırıya uğradığı iddia edilen Zehra Develioğlu'nun Kabataş'taki görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde bazı eylemcilerinin genç kadının yanından geçtiği ancak saldırmadığı ortaya çıktı.

"MÜVEKKİLİME AİT OLMAYAN BİR KISIM BEYANLAR..."

Bunun üzerine Avukat Abdurrahman Kayapınar, Develioğlu adına açıklama yaptı: "Müvekkilime ait olmayan bir kısım beyanlar esas alınarak görüntülerin bu beyanları desteklemediği iddia edilmekte, yaşananlar önemsiz bir olay gibi gösterilmektedir."

O GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Gezi Parkı olayları sırasında Kabataş'ta eylemcilerinin saldırısına uğradığını iddia eden Zehra Develioğlu'nun 1 Haziran 2013 tarihine ait görüntüleri ortaya çıktı. Yayınlanan görüntülerde, "Üzerleri çıplak, elleri deri eldivenli 70-100 kadar adamın ortasında kaldım" diyen Develioğlu'nun yanından bazı eylemcilerin geçtiği ancak saldırının gerçekleşmediği görüldü.  

Bunun üzerine genç kadının avukatı Abdurrahman Kayapınar, Al Jazeera'ye açıklama yaptı.

KABATAŞ'TA NE OLDU?                      

Kayapınar'ın yazılı açıklaması şöyle:

"Olayla ilgili yürütülen soruşturma aşamasında. Olayın meydana geldiği bölgede bulunan bir kısım mobese kameralarının tahrip edildiği, tahrip edilmeyen kısmının ise olay yerini kaydetmediği tespit edilmiştir. Bu itibarla olay yerine ait net teşhise müsait görüntülere ulaşılamamıştır. Basında yayınlanan kamera kayıtları da mobese kamerası kaydı olmayıp bu nedenle net ve belirgin görüntüler içermemektedir.

"YANLIŞ BİR ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR"

Açıklamada ayrıca, basında Zehra Develioğlu'na ait olmayan bazı beyanlara yer verildiği vurgulanıyor:

"Basın yayın organları tarafından müvekkilime ait olmayan bir kısım beyanlar esas alınarak görüntülerin bu beyanları desteklemediği iddia edilmekte, müvekkilim etrafında kalabalık bir grup tarafından toplanılmış olması önemsiz bir olay gibi gösterilmekte, görüntülerin net ve belirgin olmamasından da istifade edilmek suretiyle müvekkilimin gerçek dışı beyanda bulunduğu yönünde bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır."

"GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAK"

Avukat Kayapınar, söz konusu olay nedeniyle yürütülmekte olan soruşturma sonucunda gerçeklerin ortaya çıkacağı ve olayın faillerinin tespit edileceği inancında olduğunu belirterek, "Soruşturmanın sağlıklı bir şekilde neticelenmesi ve mağdurun yaşamıs¸ olduğu acının daha fazla artmaması için, gerekli hassasiyetin gösterilmesini bekliyor, bu süreçte soruşturmanın gizliliğini ihlal eden, müvekkilimin kişilik haklarını ihlal eden kişiler hakkında yasal yollara müracaat edileceğini, kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz" dedi.


Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kabataş Mağdurunun Avukatı Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • ati: sen 70-100 adamın arasında kalıcan sag salim hala konusabilicen töbe töbe 27 24 Yanıtla
  • nizam: beyinsiz AKAPE lilere duyrulur 21 8 Yanıtla
    MELTEM: Beyinsiz sizsiniz gezizekalı çapulcular.Nankörler 30 Martta göreceksiniz. 0 0
  • Karaca: ahmak avukat..kamera tahrip edilmis bile olsa o kadini gostermiyormu..gosteriyor..kadina darp var mi goruntulerde..yok..sakin kocasi eve gidince darp etmis olmasin..hukumetmi yazdi eline verdi bu metni 19 7 Yanıtla
  • yalan dolan: buradaki olayları herkez kafasına göre yorum yapmış en başta da avukat ilk önce güzelce bakın orada olağan üstü görünen olay hiç varmı en ufak bir sürtüşme olsa oradaki halk tepki vermez mi orada gişe güvenlikleri var onlarında herhangi bir yöne baktıkları görünmüyor bir yerden bir ufak ses gelse herkez o tarafa yönünü döner hele bizim milletimiz çok meraklıdır olayın içine girmek önde görünmeye çalışırlar bu tür yalanlar ile ortamı daha fazla germek kime ne çıkr sağlar sadece tayyip in yalanı 240 gün sonra su yüzüne çıktı 8 0 Yanıtla

Advertisement